ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

09/03/2011 | 15:15 | מאת: ליאת

שלום ד"ר קידר, בניתוח מעקף קיבה נוצר כיס קיבה קטן שמחובר למעי הדק תוך מעקף של יתר הקיבה. מה קורה לחלק השני של הקיבה? אין נזק מעצם היותו לא פעיל? בכל הכתבות/מחקרים שקראתי אין מידע נ.ב קבענו תור לבלינסון ונתראה בקרוב

החלק השני של הקיבה נותר חי משום שיש לו הספקת דם תקינה. הוא מתפקד פחות כמובן, ואין אליו כניסת מזון כלל, לכן הוא פחות משתתף בתהליך העיכול (פחות - זה אומר שהוא עדין משתתף חלקית - מפריש מיצי קיבה אשר יורדים ישר לתריסריון בדרך הרגילה) אין תופעות לוואי לטווח ארוך.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת