ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

08/03/2011 | 01:35 | מאת: דבורה.ע

שלום, ברצוני לדעת אם אני יכולה לעבור ניתוח שרוול למרות שיש לי סכרת וכולסטרול גבוהים שנודע לי היום, יש לי לחץ דם גבוהה לפני כ 5 חודשים עברתי אירוע מוחי קל, כיום אני שוקלת 95 ק"ג. יש לי בראש איפודנטים (כרשי דם) לאחר בדיקת אמריי. האם זה לא מסוכן לעבור ניתוח על פי מצבי הבריאותי? תודה, דבורה.

08/03/2011 | 01:40 | מאת: דבורה.ע

נ.ב: פניתי היום לרופא משפחה וביקשתי התייעצות לגבי הניתוח והוא סירב להפנות אותי לייעוץ לגבי הניתוח. אשמח אם אני ררשאית לעבור ניתוח. ואם כן למי אני אמורה לפנות (לא דרך רופא משפחה), בתודה שוב, דבורה.

שלום לך, תגידי מה הגובה שלך, זה נדרש לחישוב BMI קודם יש לברר את קיום האינדיקציה לניתוח: אינדיקציות לניתוח נקבעות על פי יחס בין משקל וגובה, מה שבעצם מגדיר את הBMI. הBMI צריך להיות מעל 40, או מעל 35 עם עוד מחלה אחת לפחות, אשר התפתחה משנית לעודף המשקל כגון אם ים אכן יש לך סכרת, יתר לחץ דם,אזי את צריכה BMI של 35... אני מציע לך לברר קודם את כל זה. אם יש אינדיקציה לניתוח - יש להגיע לכירורג העוסק בניתוחים בתחום זה.. נכון, הסיכון הניתוחי שלך מוגבר,עקב מה שתיארת, אך יש סיכוי טוב מאוד שתעברי את הניתוח בשלום, ואז הסיכון לבעייות אחרות יקטן מאוד, איכות חייך תשתפר מאוד. ההחלטה על כדאיות נטילת הסיכון - תתקבל רק על ידי הכירורג ולא רופא משפחה. הואלא רשאי למנוע ממך את הניתוח. בהצלחה

09/03/2011 | 02:20 | מאת: דבורה

הגובהה שלי הוא 1.51. ה BMI שלי הוא 42. האם אתה מכיר רופא כירוגי ששייך לקופת חולים מכבי ישתוכל להמליץ לי עליו. תודה.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת