איך מתחילים?

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

19/04/2012 | 17:42 | מאת: גלי

שלום, רציתי לדעת מהם השלבים בקביעת תור לניתוח. אני מבינה שיש הרצאה קודם בבלינסון שצריך לעבור ואחריה סדרת בדיקות וקביעת התור לניתוח. מה צריך להביא מקופת החולים למפגש של ההרצאה? האם כדאי וניתן לעשות את הבדיקות לפני ההרצאה? זה יכול לעזור לכך שמועד הניתוח יהיה מוקדם יותר?

אצלינו התהליך הוא כזה: שתי אפשרויות: 1. דרך ציבורית: ביקור ראשון - להגיע להרצאת מידע. מדי חודש מתקיימת אצלנו הרצאה למועמדים לניתוח. ההרצאה כוללת מידע על ניתוחים שונים לטיפול בהשמנה, תהליך ההכנה, ומהלך אחרי הניתוח. בסוף ההרצאה יש פגישה קצרה איתי בה אני נותן הפניה לבירור במידה ויוחלט. דרושה התחיבות לביקור במרפאה בלבד לא חייבים הפניה.. ההשתתפות הינה חובה - למבקרים לראשונה במרפאה עם ההפניה שלנו פונים לרופא המשפחה, ומבצעים את כל הבדיקות, וחוזרים עם התוצאות שוב לפגישה אישית במרפאתינו בבילינסון. בפגישה השניה (במידה ולא חסר מסמכים ותוצאות, ואין צורך בבירור נוסף) מחליטים על הניתוח, ומקבלים הפניה לניתוח. אין טעם לעשות בדיקות קודם - התור הוא כה ארוך שהבדיקות ייתישנו. 2 דרך פרטית - ביקור במרפאה, במקום או לפני ההרצאה, מקבלים הסבר, הפניה לבדיקות, וההמשך אות ו הדבר. זהו תהליך הרבה יותר קצר אז יש טעם לעשות בדיקות ולבוא עם הכל - וגם אפשר לסיים בביקור אחד.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת