ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

10/04/2012 | 21:58 | מאת: ליאת

בת 44 שוקלת 98 ק"ג חולה בסוכרת 4 שנים לאחרונה נאלצתי להתחיל להזריק אינסולין. הרופא מנסה לשכנע אותי לעשות ניתוח שרוול ואני מפחדת השאלה שלי שמעתי שהסוכרת נעלמת לגמרא אחרי ניתוח שרוול האם זה נכון ?? וכמה זמן אחרי הניתוח ניתן לחזור לעבודה ??

כן זה נכון כמעט לגמרה. הסוכרת נעלמת בשיעור גבוה מאוד אחרי ניתוחים שונים. הנה לפי הניתוחים: טבעת- 50% שרוול ומעקף קיבה - 70-80% מעקפי תריסריון - 95-99% חשוב לדעת שאם את מושכת את הזמן, ומגיעה לניתוח מאוחר יותר - הסיכוי לשיפור של הסוכרת פוחת, משום שיש הרס של רקמת הלבלב עם הזמן וההתאוששות נפגעת.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת