צמח הקונג'אק

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

19/01/2013 | 21:58 | מאת: רנצ'י

שלום, אני בת 28, בריאה בד"כ ואוכלת נכון, אבל יש לי בעיה של חשקים חזקים למתוק ולפחמימות בלי קשר לרעב. לאחרונה שמעתי על כמוסות של צמח הקונג'אק שמסייעות בתחושת שובע ומונעות חשק למתוקים, האם היית ממליצה על כך בכדי להשתלט על האכילה המופרזת והחשקים? האם הצמח טוב גם לירידה במשקל? ואם לא, מה כן אפשר לעשות עם החשק הנוראי הזה למתוק?? תודה, רנצ'י

שלום רנצ'י, הקונג'אק הוא צמח המכיל סיבי תזונה מסיסים במים (גלוקומנן). הסיבים באופן תיאורטי סופגים מים בקיבה ולכן משרים תחושת שובע, בעקבות כך אוכלים פחות קלוריות. יתכן שיש לתוסף השפעה על ירידה במשקל אך המחקרים לא מספקים בכדי להוכיח את השפעתו. איני מכירה את הטענה שמוריד חשק למתוק. בברכה, גלי ברינדט, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי : www.pranaessentials.com/ 1-700-701-220

מנהל פורום תוספי תזונה