מיץ תפוזים וחמוציות

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

21/12/2012 | 13:53 | מאת: מרים

שלום אני שותה מיץ מלימון אחד סחוט,ורציתי לשאול אם אפשר להחליף אותו בתפוז סחוט,כי היתרון במיץ תפוזים מעבר לכך שמכיל ויטמין c ,הוא מפרק אוכל שמתגבש וזה מונע אבנים בכליות ודרכי שתן, האם לי זה יכול להזיק? במקרה שלי אני חולה במחלת פרקים ומטופלת בתרופות ומצבי טוב מבחינת הפרקים. בנוסף אבקש לשאול לגבי מיץ מרוכז של חמוציות האם הוא חומר שמתגבש? אני שותה כף עד שתיים מהול בכוס מיים במשך היום, ושאלה נוספת איך אפשר להעלות דרך המזון את רמת HDL לי יש 46 בנורמה התחתון של הטווחים הטווחים הם 40-250 , תודה רבה להתיחסותך מרים

23/12/2012 | 17:43 | מאת: אביבה דייגי

מרים שלום! אין שום בעיה בשתיית מיץ תפוזים סחוט טרי (חשוב לשתות אותו בסמוך מאוד לסחיטה שלו) אם כי הוא איננו מפרק אוכל שמתגבש ולא מונע אבנים בכליות. בניגוד לדיעה הרווחת, מיץ לימון מכילה יותר ויטמין סי ממיץ תפוזים. הדרך היעילה ביותר להעלות את רמות ה- HDL היא בעזרת פעילות גופנית. דרכים נוספות במזון הן: המנעות משומן טרנס בדיאטה ועלייה בצריכת חומצות שומן חד בלתי רוויות ממזונות כגון: טחינה, שמן זית, קנולה, שקדים. תוסף אומגה 3 גם כן עשוי להעלות את ערכי ה-HDL. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית לאבחון וייעוץ מדעי: www.pranaessentials.com

מנהל פורום תוספי תזונה