l-carnitine

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

24/09/2012 | 08:59 | מאת: נועה

שלום שמי נועה בת 24, לאחר ניתוח קיצור קיבה (שרוול)... ירדתי כבר 40 ק''ג בשנה האחרונה וכעת אני מתעסקת הרבה בספורט. סובלת עד לא מזמן מתת פעילות קלה של בלוטת התריס (לדעתי היא כבר מאוזנת). במכון הכושר הציע לי המאמן לרכוש l-carnitine ואמר שזה ישפר מאוד את הביצועים ותוצאות האימונים האירוביים שלי.. הייתי רוצה לשאול מה זה בדיוק החומר הזה? האם הוא בטוח? האם יש תופעות לוואי? האם יכול לפגוע בבלוטת התריס או בכל דבר אחר? האם את היית ממליצה לי לצרוך אותו? ואם כן כמה? תודה רבה וסליחה על החפירה, נועה

03/10/2012 | 09:10 | מאת: אביבה דייגי

נועה שלום! קודם כל, כל הכבוד! זהו תהליך לא קל וראוי להערכה. כידוע לך אחרי קיצור קיבה כמויות האוכל שאת מסוגלת לאכול יורדות משמעותית ועלולה להיות פגיעה בויטמינים והמינרלים בגוף,מקוה שאת מקפידה על נטילתם במינון המתאים עבורך, עקבי אחר בדיקות הדם שלך. לגבי המלצת המאמן בחדר הכושר- L-CARNITINE הוא מוביל חשוב של חומצות שומן מהתא אל תוך המיטוכונדריה(מפעל יצור האנרגיה של התא)לצורך שריפה. באופן תאורתי עליית רמת הקרניטין התאי היתה יכולה להגביר מעבר של שומנים למיטוכונדריה לצורך שריפת שומן אך הדבר אינו מוכח מספיק כיום במחקרים, אך עם זאת עשויה לתרום לשיפור איכות ביצוע מאמץ גופני. לאדם הסובל מרמה נמוכה של הורמון התירואיד יש סיכון, וחייב לשאול את הרופא המטפל לפני נטילת התוסף. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית.

מנהל פורום תוספי תזונה