שאלה על ויטמין E

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

23/09/2012 | 00:57 | מאת: סוכרתית נבוכה

שלום וגמר חתימה טובה אני לוקחת כבר שנים ויטמין E על סמך המלצה של נטורופתים, וגם קראתי בכל מיני מקומות שויטמין E טוב לסוכרתיים. מצד שני, ראיתי כל מיני פרסומים שויטמין E יכול לגרום נזקים, וגם שאינו מועיל בעצם. אני מצרפת שני קישורים. אודה לך על התייחסותך. האם בטוח לקחת ויטמין E, האם הוא באמת מועיל לסוכרתיים, ומה המינון המומלץ ליום. בתודה מראש בקישור http://www.drmcdougall.com/misc/2010nl/may/vitamins.htm יש מאמר ממאי 2010, ובו מפורטים מספר מחקרים גדולים שמצאו נזקים של ויטמין E לבד או בצירוף ויטמינים אחרים. ב-2004 בחנו כמה מחקרים גדולים ומצאו שאין לו השפעה : Six of the 7 trials showed no significant effect of vitamin E on cardiovascular disease. In an overview, vitamin E had neither a statistically significant nor a clinically important effect on any important cardiovascular event והקישור לזה הוא http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=217259

23/09/2012 | 14:38 | מאת: אביבה דייגי

שלום רב! האיגוד האירופי לתזונה בסוכרת קבע המלצה לנטילת ויטמין E כאנטיאוקסידנט אשר עשוי לסייע במניעת התפתחות טרשת עורקים ומחלות כלי דם,מצבים אשר יכולים להתפתח כתוצאה מהסכרת. כמובן שזה מאוד חשוב לדעת איזה תוסף את לוקחת ובאיזה מינון. ויטמין E בעודף עלול לגרום לתסמינים הבאים:בחילות,סחרחורות, שלשולים, בעיות עיכול,תת פעילות של בלוטת התריס,הגברת הסיכון למחלת לב כלילית. ממליצה לך לקבוע פגישה אצל הרופא שלך ולהתייעץ איתו לגבי נטילת ויטמין E, לאחר מיכן למצוא את התוסף במינון הנכון עבורך. בברכה, אביבה דייגי, דיאטנית קלינית בחברת Prana Essentials תוספי תזונה בהתאמה אישית המאפיין הגנטי הפטוגלובין 2-2

23/09/2012 | 14:52 | מאת: סוכרתית נבוכה

מנהל פורום תוספי תזונה