בן 8 עם הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

03/09/2012 | 09:33 | מאת: איריס

שלום, החלתי לתת לבני פיקנוגנול ושמן צ'יה. האם כדאי/אפשר/יעיל לשלב גם תוסף ZOOM ? אינו מטופל כרגע בתרופות נוספות. (קיבל טיפול אנטי חרדתי בעקבות רגרסיה רגשית עם הכניסה לכיתה א'. הפסקת הטיפול בתיאום עם הפסיכיאטר.ריטלין לא משפיע).

03/09/2012 | 17:59 | מאת: ישראל

את רצינית? טיפול תרופתי? פסיכיאטרי? לילד בן 8? קשב וריכוז מופרעים מטלויזיה ותזונה לקויה בעיקר. תרחיקי אותו ממוצרים המכילים מונוסדיום גלוטמט [לדוגמא] ושאר חומרים המצויים בשלל החטיפים ומוצרי רעל נוספים. כלל ראשון בתהליכי הגוף ופעולות המוח - תזונה נכונה. תזונה נכונה = לאכול כמה שיותר קרוב לטבע, כמה שפחות מתועש, כמה שפחות חומרים, כמה שפחות מעובד, כמה שפחות ג'אנק פוד. הוכח מחקרית רבים אינסופר שבעיות קשב וריכוז הולכים וגדלים בשל הטלוויזיה וחומרים הנמצאים במוצרי מזון. תשמרי על עצמך ועל ילדייך מפסיכיאטריה. ומכל תעשיית התרופות כולה. הכימיה לא מומלצת מלכתחילה. התזונה קובעת את גורל התוצאה הטובה. הכימיה משקרת. בהצלחה איריס.

04/09/2012 | 10:44 | מאת: איריס

ישראל, תשובתך מתלהמת, שבלונית ולא מבוססת. כדי להבהיר וכדי לקבל תשובה מקצועית יותר: הילד לא אוהב אוכל מדי מתוק/מלוח/שומני- ובמילים אחרות לא אוכל מזון תעשייתי, כן אוהב ירקות ולחם מקמח מלא עם זרעונים ואגוזים ושותה רק מים. הילד מעדיף משחקי דמיון ובניה ועם חברים על פני טלביזיה ומחשב. הטיפול התרופתי שקיבל לא נגע בבעיית הקשב אלא בנושא החרדתי. כעת שהנושא הרגשי מטופל ומאוזן (כולל טיפולים משלימים שאינם רלוונטים לשאלת תוספי התזונה) צריך לעזור גם במה שנשאר.

07/09/2012 | 10:12 | מאת: אדווה היימן

פיקוגנול מוריד לחץ דם ולכן אני לא בטוחה שזו התשובה. לגבי שמן צ'יה לא מכירה מחקרים בנושא. הכי מבוסס מחקרית שיש כיום זה האומגה 3 - יש תכשירים מיוחדים לילדים.

מנהל פורום תוספי תזונה