תוספת קפאין וסידן-

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

23/07/2012 | 09:26 | מאת: רן

היי אדווה! בן 24 שוקל 76 גובה1.76 ו-19.2 אחוזי שומן! בנוסף לאימוני עח אני גם מעוניין בהורדת אחוזי שומן (שומן בטני יש לי כרס!) אני מתחיל לצרוך גלולות קפאין לפני אימון אירובי האם זה כדאי? ואם כן מה את ממליצה? בנוסף יש לי שברי מאמץ ואורטופד שביקרתי אצלו המליץ לי לקחת תוספת סידן מה הכי מומלץ? אם בכלל?

23/07/2012 | 11:12 | מאת: אדווה היימן

מאד לא מומלץ לצרוך גלולות קפאין לפני אימון גופני בייחוד לא כאשר יש שברי הליכה וצורך בתוספת סידן - קפאין הינו אחד מגורמי הסיכון לבריחת סידן מהעצמות כמו גם מפריע לספיגתו. לשאלתך האם יש צורך בתוספת סידן - ממליצה לעשות אבחון של מה שאתה אוכל ולהשלים את כמות הסידן לקצובה המומלצת לפי הצורך. אדוה הימן דיאטנית בכירה מנהלת פעילות ישראל פראנה - תוספי תזונה בהתאמה אישית לשעבר מנכ"לית עמותת הדיאטנים/תזונאים בישראל

מנהל פורום תוספי תזונה