מולטיויטמין עם ברזל

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

05/01/2012 | 22:32 | מאת: רונה

הומלץ לי לצרוך מולטי-ויטמין וברזל. מבדיקה שערכתי בבית טבע. מצאתי כי רוב מוצריי המולטי-ויטמין אינם מכילים ברזל והוצע לי לצרוך את הברזל בנפרד. מה הסיבה שאינם מכילים ברזל.

08/01/2012 | 09:44 | מאת: זוהר סער

שלום רב, ישנם הרבה מולטי ויטמינים המכילים ברזל, בהחלט כן. במרבית המולטי ויטמינים של סולגאר תמצאי ברזל עדין. הבעיה הינה שבמולטי ויטמין מאחר והוא מכיל הרבה מאוד מרכיבים אין אפשרות להכניס מינון גבוה של רכיב בודד כי אז זה בהכרח בא על חשבון מרכיבים אחרים. מולטי ויטמין מיועד להשלמה של ויטמינים, מינרלים ורכיבים יחודיים אחרים המגיעים כל אחד במינון קטן לתחזוקה תקינה של הגוף. במצבי חסר ספציפיים יש להשלים על פי החסר. אם רמות ערכי הברזל אינן תקינות יש לשלב מולטי ויטמין עם תוספת ברזל בנפרד. מומלץ לקחת ברזל עדין שספיגתו משופרת ואשר אינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול. אני מפנה אותך לאתר של סולגאר שם תוכלי למצוא מידע מדוייק לגבי תכולת הברזל במולטי ויטמינים ולחוד על ברזל עדין. תוכלי לראות תכולה מדוייקת תחת התוויות של כל המוצרים. http://www.solgar.co.il/ לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

16/01/2012 | 09:49 | מאת: Gramse

לא בכל מולטי ויטמין מוסיפים גם ברזל ואכן מומלץ ליטול אותו בנפרד (במידה ויש חוסר ברזל) בכדי שספיגתו תהיה יעילה יותר. עדיף לצרוך תוסף ברזל עדין שאינו גורם לתופעות לוואי וספיגתו בגוף מקסימלית, כדוגמת פלורדיקס ברזל נוזלי של חברת גרמזה.

מנהל פורום תוספי תזונה