ויטמינים ותוספי מזון

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

22/10/2011 | 00:37 | מאת: חנן

זוהר שלום רב, אני נוטל צנטרום סילבר פעם ביום ואומגה שלוש 2 פעמים ביום בנוסף לכך עקב תרופות נוספות שאני נוטל לטיפול בכאב ניורופטי שחלקם גורמים לעצירות אני לוקח פעם ביום קונסיל בטעם תפוז שזה גם תוסף מזון מבוסס על סיבים תזונתיים, אני רוצה לדעת האם קיימת האפשרות שכל הויטמים והתוספים הללו משפיעים על רמת השומנים בדם או כל דבר שיכול לגרום לאי פירוק השומנים לאחר ארוחה מאוזנת חזה עוף הגריל 2-3 כפות אורז וירקות חתוכים עם תוספת שמן זית זהו התפריט הכמעט קבוע שלי בצהריים בעבודה לידיעתך, פעילות ספורטיבית לצערי אני כרגע מנוע מלעסוק בגלל הפציעת ספורט שגררה אחרי הניתוח בעיה עצבית אגמית ככל הנראה ללא אפשרות לרפא אותה עדיין מחפש את הרופאים שיצליחו להחזיר לי את איכות החיים שהיתה לי לפני 3 שנים אני משתף אותך בבעיה למרות שפניתי אליך בגלל הויטמינים ותוספי המזון מאחר וראיתי שאת מומחית לתכומים שלא זרים לי כי התנסתי כמעט בכולם למעט טיפול במחטים לא בגלל חשש אלה בגלל שנאמר לי שזה לא יפתור את הבעיה זה היה אמנם מזמן לפני הניתוח לא לאחריו כהתגלתה הבעיה העצבית לכן אני מוכן גם את זה לנסות כמובן בלי קשר לשאלה שלי תוך כדי גיליתי שאת מתמחה בתכומים שעשויים לעזור לי להשתקם אז כמובן אני אשמח לקבל ממך עצה טובה אם חסרים לך פרטים מסויימים תצייני זאת בתגובתך ואני כמובן ישלים את החסר, תודה מראש, שבת שלום, חנן מב"ש

23/10/2011 | 14:58 | מאת: זוהר סער

חנן שלום רב, בעיה של פירוק שומנים בגוף הינה בדרך כלל בעיה אנזימטית ואו הפרעה במנגנון הפעילות של מיצי המרה, הפרשות הלבלב והתריסריון. אינני מכירה תוספי תזונה המשפיעים לרעה על פירוק שומנים, אך לתוספי תזונה בפורמולציה שומנית יכול להיות קושי בפירוק באופן דומה לשומן המגיע ממזון. למעט אומגה 3 לא נראה לי כי התוספים האחרים (סיבים תזונתיים וצנטרום) מעמיסים על פירוק שומנים בגופך. שים לב כי יש להפריד בין בעיה של שומנים בדם לבין בעיה בפירוק שומנים בגוף. בפירוק שומנים ניתן להסתייע בתוספת אנזימים ובשומנים בדם יש לקחת רכיבים המפחיתים כולסטרול וטריגליצרידים. כדי להמליץ באופן ספציפי אילו תוספים לבחור כדאי להתקשר לקו הייעוץ הטלפוני שלנו ולתת מידע רפואי ותרופתי מפורט יותר כדי שנוכל להבין יותר לעומק מאילו משתי הבעיות שציינתי אתה סובל (אולי משתיהן). לגבי הכאבים הנוירופתיים מהם אתה סובל אשמח לייעץ, ישנם מוצרים שיכולים לסייע במידת מה לשפר עצבוב נוירולגי, אך אני זקוקה למידע נוסף על מצבך הבריאותי כדי להחליט מה מתאים יותר.דווקא לדיקור במקרה זה יש יתרון טיפולי ואני חושבת שכדאי לך לנסות במקביל. לגבי עצירות – סבירות מסוימת קיימת לכך שהיא קשורה בסיבים התזונתיים שאתה נוטל, כאן יש להקפיד בשתייה מרובה אחרת הסיבים עושים ההפך מהרצוי. לסיכום: אני ממליצה כי תפנה לקו ההדרכה שלנו לתשאול נוסף בריאותי ותרופתי. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה