כמה שאלות על תוספי מזון

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

25/09/2011 | 22:58 | מאת: יוני

שלום 1. מולטי ויטמין- כאשר צריך לקחת 2 ליום, האם יש עדיפות לקחת פעמיים ביום או בפעם אחת? 2. מגנזיום, אם לוקחים 2 כדורים של 200 מ"ג, האם לקחת ביחד או בפעמיים או שלא משנה ? 3. אותה שאלה לגבי כדורים פרוביוטיקה שלוקחים 2 ליום, ועל הקופסה כתוב לקחת 1-2 ליום על קיבה ריקה או עם הארוחה, לא ממש הבנתי, לכאורה זה סותר, אשמח לדעת מה ההגיון מאחורי ה"סתירה" הזו. 4. L קרניטין (יש לי בנוזל, אבל השאלה היא גם לנוזל וגם לכדורים) על המוצר שלי (סולגאר) רשום לקחת על קיבה ריקה, קראתי על מוצרים אחרים וכתוב הנחיות אחרות, אשמח להבהרה בעניין, ובפרט במקרה שלפני אימון, אם ידוע לך מתי הכי טוב לקחת, והאם עדיף על קיבה ריקה או זמן מסוים לפני אימון גם אם הקיבה לא ריקה? 5. באופן כללי כשכתוב לקחת תוסף על קיבה ריקה למה הכוונה ? כמה זמן לפני אוכל ו/או כמה זמן אחרי אוכל, והאם זה משנה מאוד ? 6, סיבים תזונתיים, אני משתמש בקביעות בקונסיל (בעיות פיסורה בעברי) כתוב שיש לשמור מרחק של שעתיים מתרופות וכדומה, האם הכוונה גם לתוספי מזון מכל סוג ? תודה על הסבלנות

27/09/2011 | 12:02 | מאת: זוהר סער

שלום רב, אנסה לענות על שאלותיך באופן מסודר: 1.מולטי וויטמין הנלקח במינון של 2 ליום עדיף לפצל ל- 2 זמני לקיחה שונים. הדבר מגדיל את הזמינות ואת ספיגת הרכיבים בגוף. 2.מגנזיום 200 מ"ג *2 ליום מומלץ לקחת בבת אחת לפני השינה כאשר הכוונה הינה השראת שינה והרגעה. אם יש צורך בהפחתת מתח/ הרגעת מתח שריר גם במהלך היום אזי ניתן לפצל ל – 2 לקיחות שונות. 3. פרוביוטיקה גם כן מומלץ לפצל כאשר נלקח מינון כפול. ישנן פורמולות שונות של פרוביוטיקה וישנם יצרנים שמעדיפים להמליץ נטילה על קיבה ריקה והפוך. הדבר תלוי בסוג הכמוסה ובסוג המעטפת של החיידקים (במצב האידיאלי המוצר טכנולוגית בנוי להתפרקות הכמוסה בקיבה ולהשרשת החיידקים רק בשלב המעי). מוצרי הפרוביוטיקה של סולגאר סופהרב מבוססים על טכנולוגיות מתקדמות של ייצור ולכן ניתנים ללקיחה גם על קיבה מלאה. מידע נוסף תמצא בלינקים הבאים: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=153 http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=381&sng=1 4. ל-קרניטין כנוזל/כדורים מומלץ ככל החומצות האמיניות ללקיחה על קיבה ריקה. כדאי כשעה לפני אימון (בימים של אימון מירב היעילות של המוצר מושגת). 5. נטילה של תוסף על קיבה ריקה מתייחסת ללקיחה ראשונה על הבוקר לפני אכילה ואו בין ארוחות כאשר הקיבה יחסית ריקה. כמה זמן אחרי אוכל תלוי במרכיבי הארוחה וגודלה. ארוחת צהריים המכילה את כל אבות המזון יש לחכות כ- 3 שעות. לעומת זאת ארוחת ביניים צנועה – שעה וחצי. 6. סיבים תזונתיים יש להפריד גם מתרופות וגם מתוספי תזונה מאחר והם מפחיתים ספיחה. מתייחס לכל הסוגים של תוספי תזונה באשר הם. ההנחייה מתייחסת יותר לסיבים מרוכזים מתוסף ולא למזונות עם תכולת סיבים גבוהה. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה ושנה טובה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה