שילובים ותוצאות

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

21/09/2011 | 05:38 | מאת: חלי

המליצו לי להשתמש בזרעי צ'יה ובפשתן טחון, אני בת 58 הייתי רוצה לדעת מה התועלת וההשפעה ומה אמורים להרגיש, האם נוצרת בעיה כשלוקחים תרופות לחץ דם לב ואחרות

21/09/2011 | 10:26 | מאת: זוהר סער

שלום רב, זרעי צ'יה ופשתן טחון מספקים סיבים ואומגה 3 צמחית. כמות האומגה 3 אינה גדולה ויש לטחון ולצרוך במקום (און ליין) כי אחרת מעט האומגה המתקבלת מתחמצנת. הסיבים המגיעים מצורת מזון זו יכולים לתרום לתחושת שובע ולפעילות תקינה של מערכת העיכול והמעיים. במידה ואת סובלת מעצירות או מקשיי עיכול ייתכן ותרגישי השפעה חיובית בתחום הזה אך אין זה מן ההכרח כי תרגישי משהו באופן ישיר (זה לא אומר שאין תועלת משנית חבויה לגוף בהשגת בריאות כללית). לגבי תרופות יש להרחיק סיבים מלקיחת תרופות ותוספים אחרים. הסיבים עלולים להפחית ספיגה של אלו במערכת העיכול. מומלץ לצרוך אומגה 3 במינונים יותר אפקטיביים. שמן צ'יה מכיל 600 מ"ג של אומגה 3 ושמן פשתה נוזלי מכיל קרוב ל- 6 גרם נטו של אומגה 3 במנת הגשה אחת של כף. כאן התועלות כבר יותר משמעותיות ואת מוזמנת לקרוא על כך בלינקים הבאים. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=740&ArticleID=1252 http://www.supherb.co.il/?CategoryID=173&ArticleID=337 לגבי תרופות, אין מניעת שימוש באומגה 3 לצד תרופות להורדת לחץ דם כי אם ההפך: אומגה 3 תורמת לבריאות לב וכלי דם. כן יש להרחיק שעתיים בלקיחה במהלך היום. לגבי תרופות אחרות זה תלוי, אם את מדברת על תרופות לדילול דם מסוג קומדין למשל אזי יש להגביל את מינון האומגה 3 ועל כך את מוזמנת להתייעץ באופן ספציפי. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

21/09/2011 | 22:29 | מאת: חלי

תשובה בהחלט ענינית

מנהל פורום תוספי תזונה