בהמשך לנושא "פטריה"

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

04/09/2011 | 17:32 | מאת: ענת

קודם כל תודה רבה על תשובה מפורטת. אני ממש מעריכה את זה! ועכשיו אני רוצה להגיד לך שנורא הפחדת אותי (כמובן שזה לא אשמתך) כשאמרת שזה "קנדידה כרונית". זה אומר שאני יסבול מזה כל החיים וזה בחיים לא יעבור לי? אני נורא בלחץ כי אני בחורה מאוד צעירה (בת 23) ובלי קשר ללא מחלות וללא כל מיני דברים דומים. אני די בהלם ולא מבינה למה דווקא אני קיבלתי את הפטרייה הזאת?! יש לי חבר כבר 3 שנים וכבר יותר מחודש לא קיימנו יחסי מין מהפחד שלי שיחמיר וכי קראתי שאסור. זה ממש לא מפריע לי אבל בשביל גברים זה משהו אחר. בנוסף כשאמרת שזה כרוני זה אומר שאני לא יוכל לקיים יחסי מין בכלל בתקווה שזה יעבור או שלא כי זה כרוני?... אני ממש מיואשת שבא לי לבכות. כשכתבתי לך שחל שיפור, זה מה שהרגשתי עד אתמול. שתיתי המון מים (אני בד"כ לא שותה בכלל ורופא משפחה אמר שאני מתייבשת בלי קשר)...ועם המים חשבתי שאולי הפטרייה קצת תברח ממני, כבר התחלתי לשמוח כי כל הזמן עשיתי פיפי ולא שרף לי והשתן עבר חלק. בגלל זה בכלל לא היה לי הפרשות. אבל...היום כשהתעוררתי שוב עם השתן של הבוקר הייתה צריבה , ואז שוב התחלתי לשתות הרבה מים כי רק ככה זה מקל עלי! יש לי קצת הפרשות אבל כמו שיש לכל בחורה בלי קשר לפטריה! יכול להיות שהן טיפה שונות אבל בד"כ יש לכל אישה הפרשות ואני לא יודעת אם זה מזה או מהפטרייה ! אני לגמרי אבודה ומבולבלת.מה שבטוח זה לא אותה כמו ואותם צבעים לפני שבאתי לרופא נשים כי אז...היו הפרשות מאוד שונות. אני מפחדת שהפטריה שוב חוזרת ואני מתחילה להרגיש קצת גירוד וצריבה שוב! היום שתיתי את הכדור השני של "פלוקנול" וזהו כבר אין לי תרופות. אמרת שפלוקנול זה לטווח ארוך אבל לא נראה לי שזה ככה. כי הכל חוזר לי שוב מיד שסיימתי את הנרות של דקטארין ולרגע שאני מפסיקה לשתות הרבה מים. תודה רבה שאמרת על ההשפעה של פלוקנול על הכבד.השאלה למה מביאים אותו בהפרש של 3 ימים ומה ההפרש של ימים עוזר? מזל שיש אותך כי הרופאים לא ממש אומרים את כל זה! הם מאמינים רק ברפואה קונבציונלית ולא אכפת להם ויטמינים או פרוביוטיקה. מאוד עצוב שזה ככה! בקשר לדיאטת פחמימות וסוכרים, מרוב שקראתי המון באינטרנט כבר כמעט שוב בקושי אכלתי סוכרים למיניהם ופחמימות. ראיתי דיאטת הקדידה. אבל אני חייבת לציין שזה מפחיד אותי שככה אני אחיה כל החיים, אני שוקלת פחות מ50 קילו ובלי שוקולדים וסוכרים (שזה האהבה שלי) אני יוריד עוד 10 קילו וזה הדבר האחרון שאני רוצה. מגיל כזה לסבול!?! אני פשוט בפחד....בפחד לקיים יחסי מין כי כנראה אסור לי לגמרי, שאני לא אהיה בריאה ושגם הזוגיות שלי תיהרס. בשבוע הבא יש לי תור שוב לרופאת נשים כי אמרו לי לחזור אם אין שיפור ואז ישלחו אותי למרפאות STD...הבנתי שזה בשביל לשלול מחלות וגם בטח שם מקבלים קנדידה... אני לא מאמינה שאין טיפול לזה ואנשים אומרים שרק דיאטות עוזרות והחייפ שלהם לא כמו פעם.. מצטערת על הייאוש... ענת תודה

05/09/2011 | 10:05 | מאת: זוהר סער

ענת שלום, בבקשה הפחיתי לחץ :-) קנדידה כרונית מתארת פשוט מצב שבו הקנדידה חוזרת לעיתים קרובות יותר מהרגיל וגם אז זה בא בגלים. אין זה אומר שלא ניתן להיחלץ מהמצב ושהוא יישאר כך לצמיתות ומטרתך הינה לשלב את מירב התנאים כדי להקל על הגוף שלך להתמודד עם המצב כך שיחלוף. כל אחד מאיתנו נושא בתוכו את אזורי הרגישות הגופניים שלו. אצל אחד זה מערכת הנשימה, אצל השני מערכת העיכול ואצל השלישי משהו אחר לגמרי. ישנם אנשים שבעקבות לחץ קבוע וחולשה חיסונית יפתחו בקביעות דלקות גרון, וישנם כאלו שיחוו יותר התקפי אלרגיה וכו' וכו' . לגבי פלוקונזול זו דרך הלקיחה של התרופה ואינני מומחית להסביר מדוע. בכל מקרה אני אישית לקחתי את התרופה מספר פעמים בחיי והיא הועילה מאוד ולא יצרה נזק. פשוט לפי פרוטוקול טיפולי אחרי נטילת התרופה כדאי לעשות בדיקות תפקודי כבד. בנוסף לכך ענת, המלצתי לך על טיפול תומך ועוד בכלל לא ניסית אותו כך שמדוע כבר עכשיו להתייאש? מתוך חוויה אישית שאני עברתי עם קנדידה נרתיקית אני יכולה לבשר לך ממרומי גילי (40+) כי למרות שהמצב היה מציק ונראה כבלתי פתיר בסופו של דבר הוא מתאזן. מדוע שלא תנסי במקביל לביקור אצל רופאת הנשים לפנות לטיפול נטורופתי? תוכלי לקבל סיוע רגשי, תזונתי וספציפי למצבך. נטורופת ייקח בחשבון גם את משקל גופך וימליץ על דרכים לשמירת המשקל מבלי לצרוך סוכרים ופחמימות ריקות (ויש הרבה אפשרויות שישביעו אותך, אל תדאגי). פורמולה של פרחי באך יכולה מאוד לסייע להפחית מתח רגשי. בינתיים שלבי ביו פימייל + כמוסות שמן אורגנו + B50 כפי שהמלצתי לך. אני ממליצה לחזק את מערכת החיסון ולקחת גם טיפות של ויטמין D (1 טיפה של 1000 מ"ג). אם את רוצה חזרי אלי שוב, אשמח לסייע לך גם הלאה כמיטב יכולתי ובמסגרת הפורום בברכת בריאות שלמה ובהצלחה לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב

מנהל פורום תוספי תזונה