הסרת שומה/נגע בגב

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

29/04/2015 | 19:21 | מאת: פיטר

שלום רב... פניתי לרופא עור לגבי שומה חדשה אצלי בגב והרופאה הפנתה אותי לפלסטיקאי לצורך הורדת השומה. זה מה שהרופאה הפלסטיקאית רשמה היום: "הופנה לצורך הסרת נגע מגב מרכזי משמאל שבבדיקה דרמסקופית לא תקין. הנגע קיים בגב המרכזי סמוך לעמו"ש בקוטר של כ 6 מ"מ עם מספר גוונים וסטרוקטורות אסימטריות". 2 שאלות: 1.מה זה אומר לגבי הנגע הזה? 2. אני די פחדן והייתי רוצה שתרשמו לי בבקשה את מה עושים בתהליך ההורדה הזה? איך זה הולך להיות? האם צריך להכניס לי עירוי תוך כדי התהליך? תודה מראש!

01/05/2015 | 19:04 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

מדובר בנגע חשוד לגדול עורי. כדי לדעת את מהות הנגע,יש לשלוח אותו לבדיקה פתולוגית. ברוב המקרים הפעולה נעשת בהרדמה מקומית,דקירה קטנה באזור הנגע,במידה ומדובר באדם בריא ,אין צורך בערוי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית