הסרת כתם לידה לא קטן מסוג קפה בחלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

16/09/2020 | 18:27 | מאת: שירה

בת 22 יש לי כתם לידה מסוג "קפה בחלב" בגודל 7 על 5 ס"מ בירך מקדימה. ביררתי לגבי טיפול בלייזר ונאמר לי שכתמי לידה אי אפשר להסיר והציפייה מלייזר היא טשטוש של בין 30 ל70 אחוז. בנוסף שמעתי על מקרים שהלייזר גרם לכתם להתכהות ולפעמים. אחרי כמה שנים מסיום הטיפול הכתם חוזר האם זה אפשרי? האם כריתה של כתם בגודל כזה ולאחריה טשטוש הצלקת בלייזר עדיפה? האם תידרש השתלת עור לאחר כריתה בגודל כזה? האם יש דרך לאבחן את העור מראש ולדעת אם תישאר צלקת קלואידית? אשמח מאוד להתייחסותך ! תודה רבה רבה מראש!

הי שירה כתם קפה אולה יתבהר בדרכ תחת טיפול בלייזר אך לא ייעלם והתגובה לטיפול משתנה מאדם אחד לאחר. אכן קיים סיכון להתכהות הכתם תחת טיפול. בדרכ כריתה בירך של 5 על 7 איננה מצריכה שתל עור אך צריך להיבדק בצורה מסודרת כדי לתת תשובה ודאית לכך. כתם קפה אולה הוא בדרכ לא מאוד כהה וצלקת לא בהכרח תהיה אסתטית יותר. במידה ויש צלקות נוספות בגוף יש בכך כדי לעזור בלהעריך את אופי ההצטלקות ואם קיים סיכוי גבוהה להתפתחות צלקת קלואידית

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית