שתל סיליקון בסנטר...

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

31/08/2020 | 10:37 | מאת: א.ל

שלום, אני בחור בן 27. לפני כשנתיים עברתי ניתוח של החדרת שתל סיליקון בסנטר. כארבע חודשים לאחר הניתוח החלה לי נשירת שיער מסיבית(מאות שערות ליום), נשירת שיער של גבות ושיער מהגוף. הציפורניים הפכו ללבנות והפסיקו לגדול. היו לי המון תסמינים נוספים- עייפות, עקצוצים בידיים וברגליים, בעיות בעיכול, כאבי שרירים ונדודי שינה. בבדיקות הדם הכל תקין (חוץ מחוסר בברזל). מאז הבריאות שלי פשוט התדרדרה והתגלה בבדיקות הדם חוסר בברזל(ללא אנמיה) שלא הגיב לתוספים. כיום אני מקבל עירויי ברזל. השאלה שלי האם שתל סיליקון יכול לגרום לתופעות מהסוג הזה? קראתי שקיימת תופעה שנקראת silicone implant illness שזה המון תסמינים בלתי מוסברים שמופיעים אחרי החדרת שתל סיליקון ושזה עדיין נחקר וחושבים שזה בגלל תגובה חיסונית של הגוף אבל יש המון עדויות של אנשים שכשהוציאו את השתל הכל עבר להם. רציתי לדעת מה דעתך? אילו בדיקות אפשר לעשות כדי לוודא? למי כדאי לפנות? האם אתה חושב שרצוי להוציא את השתל כי בחיים שלי לא סבלתי משום דבר מזה והכל התחיל מספר חודשים אחרי החדרת השתל? אני אשמח ממש להכוונה כי אני אובד עצות. תודה רבה!

הי נשמע שאתה מאוד סובל. באופן כללי שתלי סיליקון מאוד בטוחים למרות שקיימים סיכונים בהכנסת שתלים לגוף. מבחינה זו גם לתרופות מאוד בטוחות לשימוש יש מקרים נדירים של תגובות חריפות ומאוד לא צפויות ספציפית לגבי מה שאתה מתאר, הסיכוי ששתל הסיליקון שהונח בסנטר גורם לכל מה שאתה מתאר הוא מאוד מאוד נמוך, אך אני לא יכול להגיד בביטחון שאין קשר בין השניים. אם אתה מרגיש כל כך רע וכל כך חלש ניתן לשקול להוציא את השתל. הסיכון בהוצאתו הוא לא גבוה. רק עליך לזכור שייתכן מאוד שגם אחרי הוצאת השתל לא בהכרח הסימפטומים שתיארת בכלל יעברו

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית