ילד בן 11

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/06/2014 | 14:18 | מאת: תמי

שלום הילד שלי הוא בן 11 , ילד נמוך מאוד לגילו. כמובן,שבכיתה זה יוצר לו המון בעיות במיוחד עם תלמידים מסויימים מציקים לו שהוא גמד ונמוך ... זה מאוד קשה לו להתמודד מול זה במיוחד שיש ילדים שמנצלים את זה יוירדים עליו ולפעמים אפילו מרביצים לו ....וצר לי להגיד לפעמים אני מרגישה שממש מתעללים בו. היו לו תקופות יותר טובות ופחות טובות בבית ספר - אבל אני רואה שהוא נמנע מללכת לחברים יותר מסתגר בבית ... פשוט כדי לא להתמודד .... חשוב לציין , שהילד שלי הוא יודע לפעמים לעמוד על שלו .. אבל יש לי הרגשה (ואולי העבירו לי את ההרגשה הזאת ) שהילד שלי לפעמים נעדר במודעות חברתית או מיומנות חברתית כלומר לשפעמים זה מה גם מוסיף לבעיות מול החברים ... הייתי מאוד רוצה לבחון את זה וכמובן לעזור לו אם זה באמת כך. גם בבטחון העצמי וגם בירידות האלה שמן הסתם לא יפסקו היום זה כמה ילדים בכיתה שלו ומחר זה יהיו ילדים אחרים בחטיבה.. לאן פונים , לאיזה איש מקצוע - האם פסכולוג,האם יועץ חינוכי דבר נוסף האם אפשר לקבל המלצה למטפלת באיזור ירושלים ו\או מודיעין תודה תמי

תמי שלום רב, אכן הקושי של בנך הינו מורכב ולא פשוט בעבור כולם. יחד עם זאת, יש מה לעשות על מנת להקל עליו ועלייכם. העזרה הנדרשת הינה מערכתית, זאת אומרת, שיש לאפשר טיפול רגשי לילד, הדרכת הורים בעבורכם, עבודה עם צוות ביה"ס, בירור רפואי ואולי אף לסייע לו בפן החברתי. הדבר אינו פשוט, אך בהחלט אפשרי – בנך המתוק זקוק לכלים, שיחזקו את דימוי העצמי ואת המיומנות החברתית שלו. עושים זאת ע"י הדגשה של כוחותיו, כלומר צדדיו החיוביים וכישורייו. בטוחני שהוא ניחן בהם בשפע רב. אתם זקוקים להכוונה, כיצד לאפשר לו מקום מוגן, בטוח, אופטימי ומלא אהבה, מקום שבו ירגיש שאוהבים אותו כמו שהוא. זהו שיעור חשוב בעבורו ובעבורכם, שממנו הוא יכול לצמוח ולהתפתח מבחינה רגשית. בשנת הלימודים הבאה חשוב שתעדכני את הצוות על ההתעללות שעבר, ובקשי מהם עזרה בהסתגלות קלה. המעבר לחטיבה אינו פשוט, ולכן צריך לפקוח עין ולעזור לבנך. נוסף על-כך יש לפנות לרופא ילדים ולהתייעץ עימו. כמו-כן עודדו אותו להזמין חברים, ולמצוא כמה חברים, שעמם יוכל ליצור קשרים טובים. מחזקת את תחושותייך, אכן הילד זקוק למערך תמיכה וחיזוק, ורצוי לעשות זאת בהקדם האפשרי. שלחתי לך במייל את מספר הטלפון של הגב' מרים סמדר – מטפלת מדהימה באזור ירושלים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי