העברה מאח לאחות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/03/2014 | 14:47 | מאת: עדי

שלום, רציתי לשמוע את חוות דעתך ומה נראה לך נכון לעשות בענין: ילדה בת ארבע בגן תת חובה שמגיעה הביתה עם תלונות חוזרות ונשנות של אלימות מילדים אחרים כאשר אני עוקבת אחריה ולא רואה דברים חגירים ואפילו לפעמים גם היא מרימה ידיים על אחרים ויודעת מצוין לדאוג לעצמה ולבטא את רצונותיה. האם מגיעה היסטרית לגן ולפעמים בדמעות מבקשת שאשים לב לידה יותר שיש הרבה אלימות כליפה דברים שלא נכונים אובייקטיבית. משיחה עם האם היא ספרה שלפני הבת היה לה תינוק קטן שנפטר ולכן היא דואגת כפליים לבת. מה אוכל לעשות במסגרת הגן כדי להקל על העומס הריגשי של האם בד בבד לתת לה בטחון שהילדה מתנהגת בנורמטיבית ואין צורך לגונןן יותר מידי? אשמח לתשובה מהירה תודה!

עדי שלום רב, בטוחני שהינך יודעת היטב את ההבדל בין התנהגות נורמטיבית של ילדים בני ארבע לבין התנהגות פוגענית ואלימה. אם אכן הילדה מוגנת, והתנהגותה בהתאם לבני גילה, הייתי נוהגת כפי שחשבת, ונותנת לאמא מקום של מוגנות וביטחון. כדאי להזמין את האם לשיחה, בשעה שיש לך זמן פנוי. תארי לה את חיי השגרה של בתה בגן. הדגשי בפנייה, שאת עושה כל שביכולתך להגן ולדאוג לשלומה הן הגופני והן הנפש של בתה. בקשי ממנה שתסמוך עלייך, ושאלי אותה האם יש דבר מה שאת יכולה לעשות על מנת לעזור לה להרגע. בנוסף, כדאי מאוד להפנות את האם לטיפול משפחתי או הדרכת הורים בהקדם האפשרי. ישר כח על רגישותך הרבה גם להוריי הילדים בגן. דבר זה אינו מובן מאליו בעיני ! בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי