חוסר מוטיבציה לילד בן 12

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/04/2011 | 02:04 | מאת: מעיין

היי במסגרת התנדבותי אני חונכת ילד כבן 12 הילד מסוגר בתוך עצמו וחסר ביטחון, קשה לו לסמוך על אנשים, הוא מחזיק בתפיסה שאין לו למה להשקיע כי גם ככה העתיד לא יהיה טוב הוא ילד לאמא חד הורית בעלת הפרעה נפשית, פעמיים בשבוע הוא לבד בבית במהלך היום, התקשורת בין האמא לילד לוקה בחסר, התנאים הכלכליים ירודים הילד אמור היה לעלות לכיתה ז' והוא לא הולך לבית הספר כל השנה , כי הוא פשוט החליט לא ללכת, אין לו חברים בבית ספר החדש, והוא אומר שמשעמם לו שם. אני לא מצליחה לגרום לילד להיפתח אליי, הוא עונה תשובות של: כן, לא, לא יודע, בסדר ולא מעבר. אין לילד רצון או מוטיבציה לבצע פעילויות בבית או מחוצה לו, אין לו קשרים חברתיים. מאוד היייתי שמחה לקבל עצות ודרכים להצליח ליצור קשר עמוק יותר עם הילד, ולגרום לו להבין שלא הכל בעולם כל כך שלילי

מעיין שלום רב, ריגשת אותי ברצונך העז לעזור לחניך הצעיר שלך. התמקדי בקשר שלך עימו, ואל תנסי "לשנות את עולמו". חשבו יחד על דברים שהוא אוהב לעשות, כמו: פייסבוק, מוזיקה, כדורגל, כדורסל משחקי מחשב או אפילו טאקי או מונופול. שחקי ודברי איתו על הדברים הללו בשיחה גלוייה ופתוחה, גם כאשר תשובותיו מסתכמות ב"כן", ב"לא", ב"בסדר" וב"לא יודע". אם לשעה קלה הוא יהיה שקוע בעניין אחר, הרי בכך תגרמי לו לראות ניצוץ קטן וחיובי בשגרתו הקשה. התמקדי "בחלקת האלוהים" הקטנה שלך, וביצירת קשר טוב עימו. גם "גלישה" משותפת ביוטיוב, וצפייה בסרטים מצחיקים, יכולה לגרום אושר וצחוק לשניכם. חשוב להדגיש, שכתפייך צרות מידי מלהכיל את מורכבות חייו כפי שתיארת בכמה שורות בודדות במכתבך. לכך יש צורך במעורבות ובהתערבות מערכתית רחבה מאוד של ביה"ס, של הרווחה, של קצין ביקור סדיר, של פסיכולוגית ביה"ס ושל כל מי שיכול לסייע לנער זה. יישר כח על פועלך המבורך, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי