התקפי זעם

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/02/2014 | 23:43 | מאת: קארין

אנו הורים לילדה בת ארבע וילד בן שנתיים, לרוב ההתנהלות בבית הינה תקינה, אולם לאחרונה אנו חווים סוג של התקפי זעם רבים מצד הילדה, מבדיקה שערכתי נראה כי בגן אין היא מתנהגת כך ואתה אגרסיות שלה היא פורקת עלינו. היא מרביצה לנו ומתחצפת המון ונראה כאילו היא רק מחפשת לעשות דווקא כל הזמן. משיחות ההבהרה בינינו היא מבינה את החומרה ואף מבקשת סליחה. אולם כשהיא עושה זאת היא כאילו הופכת למישהו אחר. קשה לנו להתמודד עם התקפים אלו, יש לציין כי היא מקבלת המון תשומת לב מאיתנו, מדובר בילדה מקסימה, חכמה, מלאת חן שלכ ניתן להתעלם ממנה, אודה לך על טיפ אותו נוכל ליישם בכדי להתמודד עם התקפים אלו. מיותר לציין שהבן כמובן מחקה את התנהגותה..

קארין שלום רב, ילדים בגילה של בתך מתנהגים לעיתים קרובות את מה שקשה להם להגיד. זאת אומרת, שכפי הנראה יש דבר מה שמפריע לה. דבר זה יכול להיות במיגוון רב של תחומים. כמו שציינת בתך הינה ילדה מקסימה, חכמה וחייננית, ולכן אין סיבה שתנהג כך. בררו היטב מה מפריע לה בסביבת חייה – בגן או בבית, ועזרו לה. התנהגותה בגן אינה בהכרח מדד לכך שאין דבר מה שמפריע לה שם. אולי היא מרגישה בנוח להוציא תסכול בבית על דבר שמפריע לה בגן או לחלופין היא בודקת את הגבולות מולכם. היתי ממליצה לפנות להדרכת הורים ולטיפול משפחתי, שיסיע במיקוד הבעיה ובפתרון יעיל בעבור כולם. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי