הפרעות התנהגות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/09/2013 | 16:49 | מאת: עדי

הי שירלי, יש לי ילדה בגן שנמצאת אצלי כבר שנה שניה,בסוף שנה ההרוים שלה התגרשו, תהליך ארוך ומורכב והשנה יש לה התפרצויות זעם, היא רוצה משהו וחייבת לקבל ואם לא היא לא נותנת להמשיך סדר גן תקין, היום הסייעת יצאה איתה לבחוץ וגם שם היא לא הפסיקה להכות אותה ולצרוח,מיותר לציין שלא עברתי חצי ממה שחשבתי ללמד. מה עלי לעשות? אשמח לעיצה מהירה כי כל יום מתחיל היות סיוט... תודה רבה

עדי שלום רב, הילדה המתוקה הזו עוברת משבר לא קל בעקבות גירושי הורייה, וצריך לסייע ולהכיל אותה ככול שניתן. יחד עם זאת יש צורך לקחת בחשבון הן את צרכי הילדה והן את צרכי הגן, ילדיו והצוות החינוכי. על-כן ממליצה לך לזמן ישיבה כוללת, שבה ישתתפו: ההורים (אבא ואמא – שצריכים להניח את הסכסוך הזוגי בצד ולסייע לבתם), צוות הגן, פסיכולוגית הגן, יועצת הגן והמפקחת. (אם ישנם גורמים נוספים, כגון: הרווחה , יש לזמנם גם כן). מטרת הפגישה הינה חשיבה משותפת וגיוס כוחות לעזרת הילדה. חשוב שלא תקחי את קשייה של הילדה על כתפייך באופן בלעדי, ושתעזרי בצוות המקצועי לפתרון רב תחומי. בעזרת הכוונה נכונה של ההורים ומענה רגשי לילדה בטוחני, שאט אט היא תשוב לאיתנה. בהצלחה ושנה טובה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי