כעס ובעיות שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/10/2012 | 23:08 | מאת: אמאל3

שירלי שלום, ביתי בת 6, עברה לא מעט בשנתיים האחרונות, החל בלידת אחים תאומים וכלה במעבר ממדינה אחרת לישראל ואחרי שנה שוב מעבר דירה למקום חדש, חברים חדשים וכיתה א. היא ילדה מקסימה ואחראית, אבל לפעמים ממש חוטפת קריזות של עצבים ופשוט לא מקשיבה. חוץ מזה היא לא מוכנה להיות לבד לשניה אחת בלילה (למשל כשאני מנסה להרדים את האחים הקטנים שלה ומבקשת שתחכה לי בחדר עם ספר) ואם מישהו מהם משמע ציוץ בלילה היא מייד מתעוררת, נכנסת לחדר שלהם ובוכה... היא לא מוכנה לישון איתם בחדר, רוצה חדר לעצמה אבל בסוף ישנה איתנו בטענה שפוחדת מהחושך. אשמח לתובנות לגבי איך להתנהג איתה ואיזה סוג טיפול את ממליצה. תודה

שלום רב, אכן בתך עברה לא מעט שינויים ומעברים, שבטוחני, אינם פשוטים ואינם קלים גם לכם כמבוגרים. מצד אחד, יש להיות קשובים לצרכיה בטווח התפקודים, כמו: במשפחה, מול האחים, עם חברים, בביה"ס ועוד. מצד שני, יש לבנות מערך של גבולות וחוקים ברורים ועקביים במשפחה. אלו ימנעו בלבול, ויצרו תחושת ביטחון ומוגנות לבתך. יש לעודדה רבות בכוחותיה ובתכונותייה החיוביות במילים כמו: אנו גאים בך, ראינו שהשתדלת, את ילדה בוגרת ומקסימה, מאוד עזרת לי... ועוד. השתדלו למצוא זמן להיות עימה לבד - במשחקי קופסא, בטיול לגינה הציבורית, בצפיה משותפת בטלויזיה, במשחק עם הבובות וכו'. תאומים צורכים המון משאבים מהורייהם, ולכן חשוב שתקדישו לה זמן איכות "כמו פעם". ניתן לפנות לטיפול משפחתי ולהדרכת הורים, ואולי לשקול טיפול דיאדי (טיפול של הורה וילד). בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי