ילדה בת 8 - צועקת, מכה, כואבת, בוכה.

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/10/2012 | 13:05 | מאת: מאיה

שלום רב. ביתי בת 8. מאז שנולד איחה הקטן (בן 4) ואחותה בת שנה, היא הפכה לילדה כועסת. זה מחמיר מתקופה לתקופה. היא מקנאה בשניהם - שונאת אותם ואוהבת, צורחת על עליהם ומכה גם אם סתם ניתקלה במשהו כשהקטן עבר לידה, עם החברים - ברגע שלא מסכימים איתה היא מאד לא נעימה, לא קשובה, מתווכחת, בטוחה בצידקתה ולא מוכנה לקבל שום דבר אחר, ברוגז - שברו את הכלים. אומרת לנו שלא אכפת לנו ממנה, ואנחנו לא שמים עליה, אל אוהבים אותה, מטפלים רק בקטנה וכו'. הלוואי והיא לא היתה קיימת וכו'. דווקא עם חברים חדשים או לא מהכיתה והמשפחה היא ממש מקסימה, חייכנית, מתפשרת , צוחקת במקום לכעוס על אותם הדברים. איזה סוג טיפול היית ממליצה? ריגשי? אשמח לקבל המלצות. מאיה

מאיה שלום רב, בתך המקסימה עברה כפי הנראה משבר כלשהו לאחר הולדת אחייה הקטנים. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות, למשל: החל מאישיותה וכלה בתגובתכם אליה. מאוד חשוב שאת ממשיכה לראות ולזכור את המקומות שבהם היא מקסימה, חייכנית, מתפשרת וצוחקת – יש לעודדה לרוב ולתת תשומת לב מרובה להתנהגויותיה הרצויות והחיוביות. מסכימה איתך שיש צורך לטפל בכך, כדי לא ליצור קיבעון והחמרה בהתנהגותה. (בגיל ההתבגרות יש קושי גדול יותר לטפל במקרים אלו). ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ילדים או למטפל משפחתי להתייעצות. בתחושותי טיפול דיאדי (טיפול משותף של הורה וילד), יכול לסייע רבות לקשר שלכן, ולהתנהגותה בבית. מגיע לשתיכן רגוע ושלווה במשפחה. אם את זקוקה להמלצות, רשמי בפורום פנייה נוספת עם המייל שלך, כדי שאוכל לשלוח לך מידע באופן אישי. (אין אפשרות לפרסם זאת בפורום). בהצלחה וכל טוב, שירלי *צר לי בעיכוב תשובתי - "פוסט טראומה" של החגים :-)

05/01/2015 | 09:41 | מאת: שיר

הי שירלי גם לי יש לי בעיה דומה. תוכלי להמליץ לי על מטפלים שנותנים את הטיפול הדיאדי באזור רמת גן ? האם קופות החולים משתתפות? תודה רבה שיר

מנהל פורום ייעוץ חינוכי