ילד אלים - שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/07/2012 | 10:20 | מאת: זויה

שירלי שלום, בני בן 9, סובל מאלימות הן פיזית והן מילולית. מאז שהוא היה ילד קטן הוא נוטה להרביץ לאחרים, בהתחלה חשבתי ובתמים שזה יעבור עם הזמן, אך טעיתי ובגדול! זה רק גדל יחד איתו, גם בבית הספר מתלוננים עליו הרבה גם בבית הוא לא מסתדר עם האחים שלו (זה מתבטא באיומים, קללות, ואלימות פיזיתל), לא פעם ולא פעמיים שוחחתי איתו על כך שבעיות פותרים לא באלימות, וניסיתי את שיטת טבלת פרסים, וניסיתי עם עונשים, אך שום דבר לא עזר. ובכל תקרית הוא מאשים את כל העולם - "הוא התחיל" "הוא לקח" "היא הציקה לי"... ומתחיל לבכות - מעין הגנה שלו. בגיל 8 לאחר תלונות מרובות מצד המורה נשלחנו לבדיקת קשב וריכוז ואובחנו אצלו בעיית קשב וריכוז והוא מטופל ע"י ריטלין 10 מ"ג לאחרונה זה כבר לא עוזר ועלינו לעלות לו את המינון עפ"י נאוורולוג. בסך הכל הוא ילד מקסים אך מסכן כי הזעם והאלימות לא בשליטתו. אני אובדת עצות, ב ב ק ש ה תעזרי לי כי אני לא רוצה "לאבד" את הילד שלי, וגם אני רוצה שלאחים שלו וגם לו יהיה כיף להיות ביחד. תודה רבה, מחכה לתשובתך.

זיווה שלום רב, דאגתך אינה בכדי, ונראה שהנך מודעת היטב לכך שיכול להיות שהתנהגותו הבלתי רצוייה של בנך המקסים אינה בשליטתו. בנך חווה כעת את תגובת הזולת להתנהגותו האלימה, ויכול לחוש רגשות אשמה, תסכול, נחיתות ודימוי עצמי נמוך. מכיוון שהרטלין אינו מסייע למגר את האלימות, רצוי לפנות לפסיכיאטר ילדים על-מנת לערוך הבחנה מבדלת לגבי קשייו של בנך. הבחנה זו תבחין בין הקשיים, ותעזור לכם לאפשר לו את המענה הטוב ביותר. לעיתים שלב האבחון ואיתור הקשיים עורך זמן מה. מחזקת את ידייך – המשיכי לברר ולבדוק, עד שתקבלי את המענה, שיעזור לבנך. בנוסף, רצוי שתפני להדרכת הורים להכוונה ולליווי. התנהגותך ותגובתך אליו הנה חשובה ומשמעותית בתהליך זה. כל טוב ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי