סירוב לטיפול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/08/2011 | 19:26 | מאת: נורית

שלום לך! יש לי בת שהיא בת 29 שנה,מתנהגת כמו ילדה בת 9.היא כל הזמן רודפת אחרי מפורסמים.והבעיה הזאת היא מגיל 12 שנה.אי אפשר לדבר איתה,היא מאוד עקשנית,לא מוכנה לטפל בבעיות בריאות שלה.וכאשר ניסינו לדבר איתה על טיפול היא סירבה,בטענה שלא מוכנה לדבר עם זרים,או שהיא נעלבת שאנחנו אומרים לה,מסתגרת בחדר ולא מעונינת לדבר איתנו.(איתי ועם האבא שלה).מה עליי לעשות?איך לשכנע אותה ללכת לטיפול.

נורית שלום רב, דאגתך לבתך מאוד נוגעת ללב ומאוד ברורה – אישה, שנוהגת בחוסר אחריות בהתנהלותה כלפי עצמה וכלפי זולתה כמו ילדה צעירה ! יחד עם זאת ולמרות התנהגותה הילדותית עלייך להבין שאינה ילדה קטנה כלל - לא בת 9 ולא בת 12, אלא אישה בת 29 ! סביר להניח, שסבתותינו היו בגיל זה נשים נשואות בעלות עול המשפחה והילדים. אמנם, בדור הנוכחי יש נטייה להתמסדות מאוחרת, אך כאן את מדברת על פער מאוד גדול בין הגיל הכרונולוגי (29) לגיל המנטאלי (הרגש). לכן ממליצה לך להרפות ממנה בשלב הראשוני, ולקבלה כמו שהיא. ניתן לגשת אליה בשאלה ולא בדרישה, כמו: מה את אומרת על ? מה דעתך ש...? איך את חושבת שצריך לעשות כך או אחרת ? נסי להיות יותר קשובה לה ולצרכיה. בטוחני שאת בעלת ניסיון חיים עשיר, שמביא אותך לראות ולחוות את שגיאותיה ואת טעויותיה. למרות זאת, בתך צריכה לבחור לקחת אחריות על חייה ועל בריאותה, ולהיות מודעת היטב להשלכות של התנהלות זו. אשמה וביקורת אינם עוזרים כלל במקרים אלו, לכן השתדלי להיות אמפטית למצבה, ולהיות גמישה יותר בהתנהלותך מולה. לסיום, את יכולה לפנות לאיש מקצוע, כמו: הדרכת הורים או פסיכולוג, כדי לקבל הכוונה והדרכה אישית כיצד להתמודד עימה, בצד תמיכה ועזרה בקושי שלך מולה. מאחלת לך רב נחת וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי