מתבגרת וגלולות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/06/2011 | 11:29 | מאת: שרון

אני אמא לילדה בת 16, הקשר בינינו היה טוב תמיד אך רק לאחרונה גיליתי משהו שגרם לי לפקפק אם היא יכולה לסמוך. כשעשיתי כביסה מצאתי אצלה בארון גלולות למניעת הריון, אני תמיד עושה לה כביסה והיא יודעת שאני פותחת את החלק הזה של הארון. באותו יום דברתי איתה על זה והיא אומרת שהיא לוקחת את זה לכאבי מחזור, היא אמרה שהיא לא הרגישה בנוח לספר לי ואני ככה הייתי בהלם, מדוע הילדה שלי לא יכולה לבוא ולספר לי דבר כזה? אני מתארת לעצמי כמה קשה היה לה ללכת לבד לגניקולוג וחבל שלא שיתפה אותי. אני לא יודעת אם אני מגזימה בתגובה שלי הייתי ממש שמחה להבין כיצד לפעול

שרון שלום רב, נגעת לליבי בשאלתך ובדאגתך לילדתך. בגיל ההתבגרות הילדים רוצים להיות "גדולים ובוגרים", ולעיתים אינם משתפים את הורייהם גם בדברים החשובים עימם הם כן צריכים לחלוק או להעזר.כמו-כן הם אינם יודעים מה תהיינה תגובת ההורים, ולכן מעדיפים להמנע ולא לספר. נסי לא להפגע ולא והעלב מהתנהלותה מצד אחד, אך מהצד השני חשבי מדוע היא בחרה לא לשתפך בכך. עשי זאת לא מן המקום של רגשות אשמה או ביקורת עצמית, אלא מהרצון הטוב והחיובי שבך ליצור עימה מערכת יחסים טובה ופתוחה, שמתבססת על אמון הדדי. הדגישי בפנייה כמה היא חשובה לך וכמה את דואגת לה. אמרי לה שתתמכי בה ושתעזרי לה בכל דבר שתזדקק לו , גם כאשר לא תסכימי במאת האחוזים בדרכה. נראה שבתך רצתה לספר לך, אך לא ידעה כיצד, ולכן כבדרך אגב (אולי לא במודע), השאירה את הגלולות בארון – הרי היא ידעה את נגישותך אליו. אל תוותרי על מקומך מולה כאמא – לא לה ולא עלייה, גם כאשר הדבר כרוך בדחיית עזרתך או הבסתרת מידע ממך. את צריכה להיות עקבית ולהלחם על תפקידך החשוב ולומר לה , למשל: אני אמא שלך, וחשוב לי שלא תלכי לבד או עם חברות לגניקולוג. אני רוצה לבוא וללוות אותך, ולראות שאת בסדר - זה תפקידי ! אני אוהבת אותך ודואגת לך. בנוסף, השתדלי להיות יותר מעורבת בחייה, ושוחחי עימה על נושאים שונים ומגוונים. אל תוותרי על כך גם אם היא תתלונן שאת "חופרת". בבגרותה היא תודה לך בסופו של דבר . בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי