שאלה לגבי בן 6.5 שנים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/11/2019 | 22:42 | מאת: אמא

שלום, אשמח להכוונה בנושא, הבן שלי בן 6.5 שנים. הוא בכיתה א', מבחינת לימודים הוא טוב מאוד אפילו מהמצטיינים, מבחינת התנהגות הוא מאוד בעייתי!! אולי זה נשמע פחות תקין אבל באמת זה המצב, הרבה פעמים עובר על הוראות המורה, לא מתייחס אליה, ועושה מה שבעיניו " נכון ", עובר התקפי זעם בלתי מוסברים ומתחיל לצעוק, לשבור חפצים בכיתה ואפילו להרביץ לתלמידים אחרים, דבר זה מתבטא עם מורים שהדמות שלהם פחות סמכותית ופחות משתלטים על הכיתה, כשהמחנכת מדברת איתו על ההתנהגות הוא פשוט עונה שזה לא בכוונה ואין לו את היכולת להשתלט על עצמו, אציין שישנה תקופה שהוא נרגע לגמרי וזה אחרי שהוא ביקש בעצמו לשיר בבוקר בפני הילדים לפני כניסת התלמידים לכיתות, הוא נהיה ילד רגוע ונהנה מכל דבר בחיים!! אבל לצערי זה נמשך לשבוע וחזרנו על המצב, האמת שאני כל יום שולחת אותו עם יד על הלב שיעבור משהוא לא לפי "הצפיות האישיות" שלו וזה יסתיים בהתקפי זעם ומכות חזקות לילדים אחרים, באמת אינני יכולה להמשיך את החיים כך, מה דעתך בנושא?? אגב המחנכת והמנהלת מודעים למצבו וכולנו יחד מנסים למצוא דרך שתקשר אותנו ותוביל אותו למקום טוב יותר

שלום רב, נראה שבנך חווה קושי בהסתגלות למערכת חדשה. מצד אחד כדאי לאפשר לו זמן להסתגלות. מן הצד השני עלולה להיות פגיעה בדימוי העצמי ולכן חשוב לטפל כמה שיותר מהר. ממליצה להתייעץ עם הצוות החינוכי, היועצת ופסיכולוג בית הספר ויחד לחשוב על תוכנית כוללת שתעזור למתן את התנהגותו. כלומר' מה עושים בבית הספר ומה אתם עושים בבית. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי