ניתוח להשתלת סוגר מלאכותי לאחר כריתת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/11/2016 | 20:06 | מאת: רוני

ערב טוב, לפני כ- 9 שנים עברתי ניתוח כריתת ערמונית ( סרטן) ומאז אני סובל מדליפת שתן רצינית( נעזר בטיטולים). הוצע לי לעבור ניתוח להשתלת סוגר מלאכותי . שאלתי היא מהם אחוזי ההצלחה בניתוח זה? האם לאחר מכן אני אשאר יבש לחלוטין? מהם היתרונות המהותיים בניתוח? ואם מתוך ניסיון אנשים שעברו את הניתוח מרוצים? אני מאד מתלבט. בתודה וברכה רוני

שלום רוני. אחוזי ההצלחה שמדווחים בספרות הם 80-90%. בערך 75% הם יבשים לחלוטין ובעוד 15% יש שיפור ניכר בדליפה. היתרון בניתוח הוא כאמור שעורי ההצלחה הגבוהים וטווח הזמן היחסית ארוך שההצלחה נמשכת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית