נבידו כל שלושה חודשים .התייעצות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/09/2016 | 09:16 | מאת: מני

ידוע לי שברמות מתחת ל8 יש לקחת וגם בין 8ל12 רצוי.במעדה ואני נוטל זריקות אלו במשך שנתיים כל 3 חודשים מתי אוכל לדעת באמת את רמת הטוסטרון הנכונה.כלומר אם אבדק עכשיו יכול להיות שתהיה למשל 16 בגלל הזריקה.האם כחודשיים אחרי הצורך בזריקה משמע 5 חודשים ממתן זריקה אחרונה ייתן תמונת מצב אמיתית יותר?

שלום מני. אתה שואל שאלה שהיא יוצאת דופן. בדרך כלל אנשים שואלים תוך כמה זריקות הרמה של הטסטוסטרון מגיעה לרמה התרפואיטית, כלומר הרמה הרצויה. אנחנו יודעים שאחרי כמה זריקות של נבידו, הרמה בגוף נשארת בתחום של הרמות הרצויות, זאת אומרת שבסוף שלושת החודשים ממש לפני הזריקה הבאה, הרמה לא אמורה לרדת מתחת ל-12, ואז מוסיפים את הזריקה ומונעים מהטסטוסטרון לרדת יותר. כמו שאני מבין, השאלה שלך היא תוך כמה זמן ממתי שאתה מפסיק את הזריקות, יעלם מהגוף הטסטוסטרון שהגיע מהזריקות, ומה שיהיה זה רק טסטוסטרון שמיוצר בגוף. קודם כל, אני לא כל כך מבין למה זה משנה. לפני שהתחלת את הטיפול בנבידו בטח בדקת את רמת הטסטוסטרון בדם. אני המניח שהרמה היתה נמוכה, בגלל שעובדה שהתחלת נבידו. אין סיבה לחשוב שעכשיו, תוך כדי שאתה מקבל טסטוסטרון "חיצוני", הגוף שלך מייצר יותר טסטוסטרון. ההיפך הוא הנכון. הטסטוסטרון שאתה מקבל בזריקה פועל על מנגנון משוב שלילי בגוף, שמדכא את ייצור הטסוטוסטרון הטבעי שלך. כלומר, אם תפסיק את הזריקות, הרמה של הטסטוטסרון תרד לערכים שהם נמוכים מדי. הם כנראה יהיו נמוכים יותר מהערכים שאתה התחלת איתם. בנוסף, כיוון שהיתה בעיה בייצור הטסטוסטרון בגוף מלכתחילה, אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שהמצב הזה לא השתנה.

19/09/2016 | 11:05 | מאת: מני

ראשית כל הכבוד על תשובה כה מפורטת ומקצועית.אתה מחזק למעשה את דעתי.האורולוג שלי שהיה לי טסטורון ברמה 10קבע לי נבידו שמאד עוזר לי מזה שנתיים.בבדיקה האחרונה התוצאה היתה 22 והוא משום מה החליט להפסיק לי בניגוד לרצוני.אני צריך לקבל ב1 ל10 והוא אומר שלא אקבל וב1/12אעשה בדיקת דם.רק אם תהיה נמוכה הוא ישקול זאת!.אני חושש מאד שלא אתפקד בלי זה.מה עושים??

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית