טלפון נייד בכיס עלול לפגוע באשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2016 | 21:23 | מאת: מנשה

אני שם רוב היום את הטלפון הנייד בכיס וגם שם מטען נייד בכיס. רציתי לדעת האם זה עלול לגרום לינזק באשכים? ואם כן למה זה יכול לגרום?

שלום מנשה. התשובה היא שאני לא יודע. אין מחקרים שקושרים באופן ישיר קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים ניידים לפגיעה באשכים. קיים חשש שקרינה אלקטרומגנטית עלולה לגרום לסרטן, אבל למיטב ידיעתי, אין הוכחות ברורות במחקר לזה, לפחות בקרינה אלקטרומגנטית ברמה שהטלפונים שלנו פולטים. עם זאת, אני לא יכול להגיד לך שזה בטוח. יכול להיות שבעוד 10-20 שנים כשיהיה לנו יותר מידע, נגלה על זה דברים חדשים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית