ביצוע ביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/12/2015 | 11:12 | מאת: מני

"ר גל קרן שלום, אכן, ביצעתי לפני שבוע ביופסיה לפי המלצתך, בשיטת mri us fusion בדו"ח סיכום ביקור נכתב: גבולות ערמונית שמורים: כן. בבדיקה רקטלית של הערמונית: ערמונית תקינה ערמונית גדולה. בלוטות זרע: אבנורמלי. פירוט : מעט גדושות. אונה מרכזית בולטת. שאלתי אליך : האם ממצאים אלו יכולות לומר שיש חשש לסרטן ערמונית. תודה רבה

שלום מני. מה שצירפת הוא דו"ח של האולטרה-סאונד שעשו בזמן הביופסיה. אין שם ממצא ספציפי שמעלה את החשד, אבל באולטרה-סאונד כזה בדרך כלל לא רואים ממצאים חשודים. אתה צריך לחכות לתשובה של הביופסיה. אני מקווה שהיא תהיה תקינה.

27/12/2015 | 15:19 | מאת: מני

ד"ר גל קרן- פז שלום. תודה על תשובתך, לאחר קבלת תוצאות משמחות לביופסיה שעשיתי ונמצאות שפירות , הומלץ לי לבצע ניתוח לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית גדולה 80 סמ"ק מטופל משולב עם קסטרל+ אבודרט. שאלתי : מה השיטה הכי טובה ובפחות סיכונים לבצע את הניתוח ? והאם בשיטה הרובוטית אפשר לנתח ערמונית שפירה? תודה רבה מני

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית