אשכים ופרוסטאט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/09/2015 | 12:15 | מאת: ראובן

1-אשכים :מה ההסבר במקרה של ירידת מעט ההשכים (לפעמים)וחזרה לצמידות של הפין? 2-פרןסטאט : האם התופעה הזאת גורמת לקושי בקיום יחסי מין ואי-אונות ? תודה

שלום ראובן, 1- בדופן שק האשכים יש שריר. כשהוא מכווץ, האשכים נמשכים למעלה. כשהוא רפוי, שק האשכים רפוי. 2- לא הבנתי לאיזו תופעה אתה מתכוון?

01/10/2015 | 13:44 | מאת: ראובן

1-האשכים חייבים להיות למעלה צמודים לפין.האם יש פתרון רפואי כדי שהשריר יצמיד את האשכים.השכים רפויים מקשה על הזיקפה. 2-מה לא ברור בשאלה שלי ?האם פרוסטאט מוגדלת כמו שיש לי בגיל 70 משפיע על יכולת הזיקפה ?. לא מענין כרגע לעבור ניתוח ההסרה כי ידוע לך התוצאה. 3-אשמח לקבל טלפון לבירור סופי .אני חבר מכבי ויכול גם לבקר אותך אם תרצה.תודה ושנה טובה לך.

07/10/2015 | 22:46 | מאת: ראוב

1-טרם נתתה תשובה לשאלות שלי. 2-נא לעיין שוב על השאלות תודה

בגיל 70 לרוב הגברים יש הפרעה מסויימת בתפקוד מיני. ברוב המקרים מדובר בהפרעה בכלי הדם שהם חלק ממנגנון הזקפה, או משינויים עצביים שיכולים להיגרם ממחלות שונות כמו סוכרת. אלה נזקים שמצטברים עם השנים. בגברים בגיל 70 מאוד נפוץ שהערמונית מוגדלת. לא ברור האם מדובר בקשר בין הדברים או בשתי בעיות שהן נפוצות בגיל הזה. ניתוח להסרת הערמונית אינו מקובל כטיפול בהפרעה בתפקוד מיני. ניתוח כזה עושים במקרה שהערמונית המוגדלת גורמת להפרעות השתנה שהן עמידות לטיפול תרופתי או במקרים של סרטן ערמונית. אני לא מכיר פתרון רפואי מקובל להצמדת האשכים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית