בדיקות סרטן ערמונית לבן 37

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/02/2011 | 14:12 | מאת: אלון

שלום רב אני בן 37, ללא בעיות בריאות ידועות. כרקע- אבי אובחן כחולה בסרטן הערמונית. אני עצמי משתין כל זמן קצר (כל כחצי שעה ) וקם בלילה לפחות פעמיים להשתין.(אם זה רלוונטי-גם התחלתי להקריח בגיל 20) האם כדאי להתחיל לבצע בדיקות לסרטן ערמונית?

16/02/2011 | 22:21 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

קרבת משפחה מדרגה ראשונה לחולה עם סרטן הערמונית מעלה את הסיכון לחלות במחלה זו משמעותית. חשוב גם לדעת באיזה גיל אביך חלה. מבחינה זו אם הוא חלה בגיל 90 כמעט שאין לזה משמעות מיוחדת מבחינתך. אם חלה בגיל 45 יש לזה משמעות רבה. ההמלצות המקובלות הן להתחיל מעקב אורולוגי צמוד החל מגיל 40 אצל גבר שבן משפחה מדרגת קרבה ראשונה חלה במחלה. אתה בגיל 37 די קרוב ולו לא תהיה טעות ממשית להיכנס למעקב. יחד עם זאת, אבחנה של סרטן הערמונית בגילך היא נדירה ביותר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית