שאלה לגביי תופעות סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/02/2011 | 13:43 | מאת: chayh

שלום אני פונה בשאלה בכדיי להבין בעלי עבר סרטן הערמונית לפני 8 חודשים הוא קיבל גם הורמונים לדיכוי הגידול הקרנות וגם ברכיטרפיה.נכון להיום ניתן לקיים יחסי מין אך ורק עם cealis 10mg.לפי הרופאים הבנו שפיכה כבר לא תהיה כנל זרע אבל אורגזמה כן. ולכן אני שואלת עם אין שפיכה האם הוא בכל זאת יכול להרגיש את ההרשי של האורגזמה? חשק ורצון אין במיוחד ורמת הטסטוסטרון היא בשפל. בכל זאת חשוב לי לדעת מה הוא מרגיש? אנו זוג בני 54 ו59 ומאד אוהבים אחד את השני ותומכים המון אחד בשני. אשמח לקבל תשובה למייל שלי .בברכה ותודה

16/02/2011 | 22:18 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

בגברים כידוע לך שפיכת הזרע והאורגזמה הם תהליכים בו זמניים, ולכן רוב הגברים מזהים שפיכה עם אורגזמה על-אף שמדובר בשני עניינים שונים. האורגזמה איננה נפגעת כי היא תהליך מוחי. השפיכה כן עלולה להיפגע. האם היעדר השפיכה פוגם במידה כלשהי בהנאה המינית - זו שלאה קשה שאין עליה תשובה מוסכמת ואני עורך מחקר על כך בעצם הימים האלה. מרבית הגברים עם סרטן הערמונית סובלים מפגיעה כלשהי בתפקוד המיני שלהם ללא קשר לסוג הטיפול שעוברים. אני בטוח שהקשר הטוב בינכם יעזור לכם לעבור תקופה לא קלה זו ולהמשיך יחד הלאה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית