שלפוחית חלשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/02/2011 | 13:33 | מאת: גבי

שלום. יש לי שלפוחית השתן עם דפנות דקות מעובות וטרביקולציות גסות בגלל הערמונית החוסמת שהיתה לי עד לניתוח קריתת חלקית של ערמונית. הרופא המטפל אמר שששלפוחית שלי חלשה. אני מבין ששלפוחת השתן היא שריר. האם יש איזה שהם תרגילים שיכולים לחזק את השלפוחית ולמנוע החמרה במתן השתן. תודה דני.

16/02/2011 | 22:13 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

דני שלום, שאלתך מעניינת והתשובה עליה היא כמובן -לא יש לנו שרירים רצוניים בגוף - אלה שרירי השלד כגון ברגליים וידיים עליהם יש לנו שליטה מלאה ואנו יכולים לאמנם ולחזקם. בנוסף, ישנם "שרירים חלקים" כגון המעיים ובמערכת הנשימה הרביה והשתן עליהם אין לנו כל שליטה או דרך להפעילם רצונית ולאמנם. זה נכון שהתיאור של שלפוחית השתן שלך נשמע דרמטי ועלול להפחיד אותך, אך השאלה היא במה זה מפריע לך? אם אתה חש הקלה בהטלת השתן בעוקבות הניתוח שעברת לכל היתר אין משמעות רבה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית