בחירת הטיפול הנכון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/02/2011 | 16:21 | מאת: דוד

מה הקרטריונים לבחירת הטיפול הנכון בין כל סוגי הטיפולים למשל-מתי כדאי לבצע ניתוח ומתי קרינה

06/02/2011 | 13:11 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

דוד שלום לך, שאלתך המנוסחת בקצרה מתייחסת כמובן לסרטן הערמונית, והיא מכילה דילמה וקושי מאוד גדול. אין קריטריון אחיד וברור בדרך כלל. אילו היתה עדיפות מוחלטת לטיפול אחד על פני האחר לא היה הדבר הגון או אתי (מלשון אתיקה רפואית) להמליץ על דבר פחות טוב. אין מידע חד ערכי לגבי עדיפות של ניתוח על-פני קרינה או להיפך ככל שהדבר נוגע ליעילות הטיפול בקבוצות סיכון שונות. ההבדלים אם כך הם של סגנון ושל תופעות לוואי. כאמור זו סוגיה קשה - והדיון בה פרטני. מה שמתאים למר כהן לא בהכרח נכון למר לוי. הנכון ביותר הוא להתייעץ עם אורולוג בעל ידע וניסיון אורולוגי אונקולוגי המכיר היטב את שתי צורות הטיפול

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית