פענוח MRI

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/05/2011 | 19:28 | מאת: אלי

היי, האם תוכל להסביר ו/או להפנות למידע לגבי פענוח MRI? אני מעוניין להסתכל על התמונות ולנסות להבין (למרות שבוצע פענוח של רופא.. מסיבות אישיות). תודה רבה

28/05/2011 | 23:23 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

בדיקת ה MRI מבוססת על יצירה של שדה מגנטי חזק ביותר סביב גוף הנבדק והרפייתו לסרוגין. דבר זה גורם לתנודות של פרוטונים שהם למעשה הגרעינים של אטומי מימין. המימין הוא היסוד הנפוץ ביותר בגוף בהינתן שיש שני אטומים שלו בכל מולקולת מים וכ 70% ממשקל הגוף הם מים. תנודת הפרוטון משחחרת גל אלקטרומגטני המאותר ע"י הגלאים ומחשב חזק יוצר מזה תמונה. פיענוח MRI הוא עניין מורכב ביותר המחייב ידע מעמיק בפיזיקה ובעיקר בדימות של MRI. מרבית הרופאים אינם בקיאים בפיענוח בדיקה זו ויש לצורך זה רופאים רדיולוגים שזו התמחותם. קיימים פרוטוקולים או שלבי בדיקה רבים מאוד הכוללים פעולות מגנטיות שונות כדי לדכא או להגביר אותו מסויימים של רקמות שונות. כך למשך רקמת שומן יכולה להיראות בהירה מאוד בסריקה מסויימת ושחורה כמעט בסריקה אחרת. אני חושש שאין לי דרך של ממש ללמד MRI דרך הרשת ואני גם אינני מחשיב עצמי כמומחה לנושא זה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית