התלבטות קשה ביותר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

14/05/2011 | 19:56 | מאת: בני

דן שלום רב, אובחנתי לפני כחודשיים עם גידול ערמונית, גליסון 8, ללא ממצאים נוספים ב CT ומיפוי עצמות. אני צפוי לעבור ניתוח בעוד כחודש, אולם האונקולוגים שאצלם הייתי אינם ממליצים על ניתוח כיוון שלטענתם הגידול התפשט מעבר לערמונית. אינני מצליח, חרף מאמצים רבים, לקבוע תור ל MRI אנדורקטלי שאליו הופניתי לבדיקת נרחבות הגידול. שני המקומות היחידים שמבצעים את הבדיקה הם שיבא והדסה. בשניהם לא ניתן לקבוע תור בזמן שקיים עד הניתוח. באסף הרופא הגעתי עד ההנהלה, והם אינם מבצעים עדיין את הבדיקה (למרות שהמכשור קיים). אינני יודע מה לעשות: 1. לבצע את הניתוח ללא MRI 2. להמתין עם הניתוח עד שיתפנה תור ל MRI (אין צפי לכמה זמן זה יכול לקחת). תוכל בבקשה להמליץ לי? אינני יודע מה עוד לעשות..

24/05/2011 | 02:28 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

שלום לך בני, אם אכן נבדקת ע"י אורולוג והומלץ לך על ניתוח או שניתוח בא בחשבון - ה MRI איננו חובה מוחלטת. יש יתרון שתהיה בדיקה כזו אך ניתן לבצע את הניתוח גם ללא MRI ובדיקה זו התוייה זו שנוייה עדיין במחלוקת ואיננה חובה. האמירה של האונקולוגים כאילו המחלה פרצה אל מחוץ לערמונית היא סטטיסטית בלבד וככל הנראה נכונה, השאלה איננה אם צריך לנתח במקרה כזה אלא מהו הטיפול היעיל ביותר במצב כזה ועל כך אין תשובה ברורה. פסילת הניתוח על הסף בתנאים אלה איננה נכונה בכל המקרים משום שלעיתים ניתן לרפא אנשים במצב כמו שלך גם בניתוח בלבד, ולעתים לא ניתן ואז יהיה נחוץ לשלב בין הניתוח לאמצעים נוספים כמו קרינה ועוד. החלטה מושכלת בנושא זה מחייבת לשוחח עימך אישית ולבדוק אותך ואיננה מתבצעת ברשת. בכל אופן לסיכום - אני לא פוסל ניתוח על הסף במצבים אלה וכבר ביצעתי אותו בנתונים אלה לא פעם - ולעיתים ללא צורך בטיפולים נוספים. שנית, ה MRI אינו חיוני וניתן להסתדר גם בלעדיו

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית