נתוח באמצעות רובוט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/01/2011 | 16:31 | מאת: אהובה

בימים האחרונים נתגלה אצל בעלי סרטן הערמונית.הועלה הצורך בניתוח. הרופא המליץ על נתוח בעזרת רובוט. מבקשת לדעת האם זו אופציה בכלל והאם זו האופציה הטובה ביותר ?

29/01/2011 | 08:49 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

קיימות אפשרויות מגוונות לטיפול בסרטן הערמונית בשלב התחלתי לרבות טיפול בקרינה חיצונית, ברכיתראפיה, ניתוח פתוח, ניתוח רובוטי, לפרוסקופיה ואף הקפאת ערמונית. מטבע הדברים שריבוי אפשרויות מעיד על היעדר אפשרות יחידה שהיא הטובה ביותר - שהרי אז לא היו אפשרויות אחרות כלל. מצד שני, מצב זה מעמיד את החולה בפני החלטות קשות. כירורגיה רובוטית הולכת ונעשית מקובלת ונפוצה בעולם בהקשר של סרטן הערמונית, והיא קיימת גם בארץ במספר מרכזים. מעולם לא הוכח יתרון מובהק של שיטה זו על פני ניתוח פתוח, עם זאת, חולים רבים וגם רופאים מתלהבים מהרעיון. מטבע הדברים שקשה לי לתת לך המלצה אינטרנטית של מה לעשות במקרה של בעלך, משום שזה מצריך מפגש בדיקה ושיחה של ממש. עם זאת - כריתת ערמונית רובוטית קיימת כולל בארצנו והיא אופציה מקובלת לטיפול בסרטן הערמונית. מקווה שעזרתי, ד"ר דן ליבוביץ

17/02/2011 | 20:38 | מאת: רלף

אין הרבה נסיון בארץ לניתוח ע"י רובוט בארצה"ב יש מומחים עם הרבה נסיון חברות הביטוח לפעמים ממן ליתר אינפורמציה [email protected]

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית