ביטול נפרוסטום, האם לא יכול להוות סכנה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/04/2024 | 23:18 | מאת: ברוך

אימי בת82, נמצאת עם נפרוסטום בכליה הימנית מזה כשנה, כאשר בין השנים 2018 ועד 2023, היתה עוברת החלפת סטנד. במרץ 23, כאשר אושפזה להחלפת סטנד הפרופסור של המחלקה אמר שיותר טוב שיהיה לה נפרוסטום, מכיון שיש לה אבן יציקה שיושבת ממש על הסטנד, וכך היא עם נפרוסטום ממרץ 23. בחודש האחרון הנפרוסטום הזה יוצא תכופות( אמא במחלקת סיעודי מורכב בשמואל הרופא). ועקב כך לא פעם צריכים לפנות אותה למיון, אחד האורולוגים שהגיע לחבר לה צינור חלופי זרק משהו על אפשרות שאולי אפשר להשאיר אותה ללא נפרוסטום. יש לה קטטר שמנקז לה את השתן משלפוחית השתן, אבל האם ביטול הנפרוסטום לא יכול לגרום לזיהום ו/ או הרעלה? אמא במצב דמנטי סופני( לא מדברת ולא מתקשרת). אשמח לדעה שלכם בנושא, תודה

שלום. תשובה בפורום לא מחליפה חוות דעת רפואית. נפרוסטום משמש לניקוז כליה במקרים שבהם הכליה חסומה. השאלה בנוגע לאימך היא האם הכליה אכן חסומה. ניתן לעשות בדיקות כדי לדעת. השאלה כמובן היא האם במצבה היית רוצהלהעביר אותה בדיקות נוספות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית