מכתב מאורולוג בבקשה הבהרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/10/2023 | 17:26 | מאת: סמי

קיבלתי מכתב מאורולוג ולאחר שיחת פגישה עימו ציין לי במכתב "סובל מהפרעות אגירה" אפשר בבקשה להבין תוכן אמירה זו? תוד

שלום סמי. בשפה המקצועית אנחנו מחלקים את מעגל התפקוד הפיזיולוגי של השלפוחית לשני חלקים: 1) שלב אגירה: השתן זורם מהכליות לשלפוחית וממלא אותה בזמן שאנחנו מנהלים את שגרת היום שלנו. 2) שלב הריקון: אנחנו מרגישים צורך להטיל שתן ואנחנו הולכים לשירותים, מטילים שתן ומרוקנים את השלפוחית. לפיכך אפשר לחלק את הפרעות ההשתנה לשני החלקים, תלוי במועד הופעתן: הפרעות אגירה - תכיפות, דחיפות, קימה מוגברת להטלת שתן בלילה. הפרעות בריקון: זרם חלש, זרם מקוטע, קושי בהתחלת השתנה, תחושת חוסר התרוקנות מלאה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית