דופן השלפוחית מעט מעובה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/09/2023 | 05:31 | מאת: אלי

בבדיקה M.R.U אין ממצא פתולוגי אך דופן השלפוחית מעט מעובה , מה זה אומר אני אמור לעבור בדיקת ציסאוקופיה , אם יש ממצא האם יעשו לי משהוא בזמן התהליך !?

שלום אלי. קשה לדעת מה זה אומר. הרבה פעמים אין לזה משמעות מעבר לכך שהדופן יותר עבה. בבדיקת ציסטוסקופיה רוצים לראות שאין גידול בשלפוחית. כיוון שהבדיקה נעשית רק באלחוש מקומי, אי אפפשר לקחת ביופסיה. אם יש צורך מפנים לעבור ביופסיה או כריתת גידול בחדר ניתוח בהרדמה כללית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית