אשמח להסבר לאחר ct.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/08/2023 | 14:36 | מאת: שרית

שלום דוקטור לאחר ct, לא הדוגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות, במדיאסטינום או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמה תפליט פלאורלי או חזה אוויר. פרנכימת הריאות ללא תסנין. קשרית קטנה בLLL בקוטר כ3 מ"מ. עיבוי דפנות של הברונכוסים קל על פני שתי הריאות. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בעמוד השדרה. מעבר בטן חזה - בקע היאטלי קטן. כבד במרקם שומני. אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה. ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ-27 מ''מ 1. אשמח לדעת האם הct תקין סה״כ? 2. אשמח להבין למה מתכוונים "אדרנלים - קשרית היפודנסית משמאל בקוטר כ-22 מ''מ, יכולה להתאים לאדונמה" האם זה ממצא שפיר או מסוכן? הבנתי שצריך לבדוק האם מפריש הורמונים? כיצד בודקים ובמידה ומפריש הורמונים במה זה בא לידי ביטוי? תודה רבה מקרב לב!

שלום שרית. סה"כ זה נקרא כתקין. יש ממצא חשוד לגידול שפיר באדרנל. במקרים נדירים זה יכול להפריש הורמונים. פונים לאנדוקרינולוג לעבור בירור.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית