עליה ב-PSA תוך 8 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/07/2023 | 12:32 | מאת: מרקול

שלום רב, בן 49 במעקב מעל 7 שנים עקב הגדלה שפירה בערמונית. תחת טיפול בדואדרט כבר שנה וחצי בערך. אין הפרעות תחת טיפול. לפני 8 חודשים PSA 2.99 ועקב כך בוצע MRI ערמונית ללא ממצאים. גודל ערמונית 97CC. כיום PSA 4.98 , ב-US ערמונית בגודל 140. ממה יכולה להיות עליה כזאת חריגה? האם אימון מאומץ יכול לגרום לזה? האם צריך לחזור על הבדיקה?

US בטני הוא אינו מדוייק במדידת הערמונית. כדאי לחזור על PSA. אם נמשכת מגמה של עליה, כדאי לחזור על ה-MRI או לשקול ביופסיה של ערמונית "סיסטמטית".

30/07/2023 | 14:29 | מאת: מרקול

תודה רבה. תוך כמה זמן מומלץ לחזור על הבדיקת PSA? תודה רבה,

תוך 3-6 חודשים.

25/10/2023 | 15:46 | מאת: מרקול

שלום רב,בן 50, חזרתי על בדיקת psa לאחר 3 חודשים. הערך ירד מ 4.98 ל 4.46. לפני שנה וקצת היה 2.98. MRI לפני שנה תקין. האם יש צורך בעוד בירור , ביופסיה או מעקב פעיל?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית