מניעת חיידקים בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/07/2023 | 00:36 | מאת: יעקב

שלום דוקטור אם יש לי קטטר שתן קבוע מה הדרך הכי טובה שאתה מכיר למנוע כניסת חיידקים לשתן? האם החיידקים נכנסים דרך הצינור עצמו כלומר בחיבור של שקית השתן? האם אתה ממליץ על שימוש בכפפות סטריליות להחלפת שקית שתן? הבעיה שלא מצאתי שקית שתן סטרילית ואם חלילה נכנס חיידק מה הדרך הכי טובה למנוע תהליך זיהומי? ודבר אחרון לעתים יש לי הפרשות לבנות/צהובות באיזור הפין וכניסת הקטטר. אני כמובן מנקה את האיזור כל יום מה המקור של זה והאם זה נורמלי? תודה

שלום יעקב. צריך להחליף את הקטטר כל חודש. לשמור על האזור נקי. אם יש הפרשות מהשופכה, צריך לחשוד בזיהום ולעשות תרבית שתן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית