ציסטה כלייתית ימין ללא שינוי במשך שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/07/2023 | 14:02 | מאת: מישה בן 50

שלום. מבצע בדיקות א.ס. בטן ואגן עקב סרטן אשכים מלפני 20 שנה. נמצאה ציסטה כלייה ימין מספר פעמים. בבדיקה אחרונה נכתב באספקט הלטראלי ציסטה בגודל 4.6 סמ עם מחיצה בתוכה ומוקד קשיח זעיר בדופן-ציסטה מורכבת קורב לוודאי. בנוסף המענח כתב ללא שינוי משמעותי מהבדיקה מלפני שנתיים וחצי. מבקש לשאול האם זו ציסטה אשר עלולה להפוך לסרטנית? כל כמה זמן מומלץ לעקוב? מה דרגתה לפי בוסניאק? תגובה

השאלה לגבי הבוסניאק היא השאלה החשובה. המשמעות היא מה הסיכוי שיש סרטן בציסטה. זה משהו שהרדיולוג צריך לפענח לפי CT בפרוטוקול של בירור ציסטה מורכבת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית