psa בעלייה מתמדת מזה שנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/06/2023 | 22:34 | מאת: תלמה

בעלי במעקב אורולוג כבר שנים, עבר בדיקת פיוז'ן , גם mri ואין חשד לממאירות אבל psa בעלייה והיום 16.8 מה עדיף ipsopsa או 4KScore? או מה? תודה

שלום תלמה. שתיהן בדיקות טובות להערכת הסיכון לסרטן ערמונית.

04/07/2023 | 23:10 | מאת: שואל

שלום דר, האם אדם שביצע ביופסית פיוזן והדמית mri, ואין שום ממצא, לא צריך להיות רגוע שאין לא סרטן ערמונית? מדוע צריך בדיקת 4k כשאין כלום בהדמיה? מתשובתך ניתן להבין שכן יתכן סרטן למרות שאין ממצאים בביופסיה. אז מה ניתן ללמוד, שתוצאת בדיקת 4k היא בעלת יחודיות וחשיבות הרבה מעבר למה שמיחסים לה כבדיקת עזר. כלומר אם תוצאתה נמוכה, רק אז ניתן לישון בשקט?

כשעשו ביופסיית ערמונית למטופלים עם MRI תקין, ראו של-10-20% מהמטופלים כן היה סרטן ערמונית בביופסיה. המספרים משתנים בין מחקרים שונים. הסיכון שיש סרטן ערמונית גם קשור לרמת ה-PSA. כשבדקו אנשים שעשו 4K score, עם MRI תקין ועברו ביופסיית ערמונית - ראו שלמי שהיתה תוצאת 4K של פחות מ-18, הסיכוי שהיה לו סרטן ערמונית ירד ל-2%.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית