PIRAD 5 - מצב דלקתי?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/06/2023 | 22:00 | מאת: Bar

דר נכבד , בן 52 Psa 7 , בוצע Mri ערמונית שמצביע על תהליך חשוד בשתי האונות עם חשד גבוה בדרגה 5 לממאירות.לא הודגמה פריצה של הקפסולה.טרם בוצע ביפוסיה אך בוצע Pet בו נכתב " עוצמת קליטה בשתי האונות אינה טיפוסית לתהליך שאתי" 1.האם יתכן כי למרות החשד הגבוה ב Mri מעלה להימצאות גידול יתכן כי מדובק בסוף בדלקת או ממצא שפיר ? 2.האם גם דלקת בערמונית קולטת את חומר Psma ? 3.המפענח לא מציין דבר לגבי פריצת הקפסולה האם ניתן לומר כי לא נצפתה כזו בבדיקה ולכן לא הייתה התייחסות לנושא ? אני מודאג מאוד באופן כללי.. תודה לך

שלום. PIRADS 5 אומר שיש סיכוי של 80-90% שמדובר בסרטן ערמונית משמעותי קלינית (כזה שצריך לטפל בו). כלומר, יש 10-20% שמדובר ברקמה שפירה, דלקת או סרטן ערמונית לא משמעותי קלינית. הקליטה של ה-PSMA מחזקת את הסיכוי שמדובר בסרטן. אתה צריך לעבור ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן.

11/06/2023 | 12:57 | מאת: Bar

תודה ד"ר נכבד , מב לגבי פריצה הקפסולה האם PET מסוגל לזהות כזו? ואם אין התייחסות מצד המפענח לנושא כלל סימן שאין פריצה מודגמת או חשד לכזו ? ( MRI לא מצביע ל פריצה מודגמת ועל מוערבות שלפחוית הזרע או כיס השתן)

MRI מדוייק יותר בזיהוי פריצת קפסולה מ-PET

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית